Gauti į galvą, kaip jis pats sako, Evaldui – jokia problema. Tačiau nepaisant užsigrūdinimo bokse, sportininkas patikina esantis itin jautrus.

Evaldas sako didįjį skausmą dėl byrančios šeimos išgyvenęs jau prieš metus. Kaip jis pasakoja, žmona po didelio judviejų konflikto papasakojo žurnalistams, kad jie skiriasi, ir jam tai buvo ženklas, kad šeimos laimė pradėjo slysti iš rankų.

Evaldas neslepia – įspūdinga boksininko karjera jam suteikė ir finansiškai gerą gyvenimą. Kas mėnesį jis gauna 2000 eurų rentą. Be abejonės, sportininkas dar ir nuolatos dirba – treniruojasi pats ir moko bokso kitus bei buvo įkūręs savo vardo bokso akademiją. Tačiau dėl dar vienos išdavystės ši jo svajonė žlugo, o verslas – bankrutavo.

Evaldas Petrauskas

„Skolos man buvo sudariusios apie 30 tūkstančių eurų, o sąskaitoje turi 100–150 eurų“, – pasakoja vyras ir prisipažįsta – situacija buvo tokia bloga, kad jis įsiskolino ilgam. Tik ar iš tikrųjų dėl visko kaltas jo ir žmonos pomėgis itin gerai gyventi?

„Taip, aš išsikrausčiau iš namų. Tai pradžioje buvo sunku, nes aš išėjau nežinodamas, kur eiti. Aš čia, Vilniuje, giminių neturiu, visos mano giminės Šilutėje, o čia turiu trenerį, kuris irgi turi savo šeimą, kur negaliu aš ten įlįsti.

Tai ėjau pas draugą į rūsį. Iš pradžių gyvenau rūsyje su tokiais mažiukais langiukais, kur nesimato dienos šviesos. Tai nežinodavau ryte, geras ar blogas oras. Išeini su maike, žiūri – lietus lyja, grįžti atgal, persirengi, ir varai į darbą“, – sako olimpietis ir patikina – tame kambarėlyje rūsyje jį užplūdo visokios mintys – visų pirma, apie tai, kaip jis, būdamas olimpinio medalio nugalėtojas, šitaip susimovė, kad tenka gyventi tokiomis sąlygomis.

Evaldas Petrauskas

„Kokių tik nebuvo minčių. Kad tu išsikasęs sau duobę, bet kopėčių neįsinešęs... Ir tu galvoji, nuo ko čia dabar pradėti, ką daryti, kur eiti, nes tavo gyvenimas buvo realiai susietas vien su šeima. Tai pradžioje sunku buvo, nes vis tiek 5 metus gyvenau tą konkrečiai šeimyninį gyvenimą“, – sako laidos herojus.

Evaldas sako vienatvės vakarais net pradėjęs skaityti knygas. O labiausiai sportininką prablaško, žinoma, treniruotės – jis kiekvieną dieną sportuoja pats, kartais net po tris treniruotes per dieną, taip pat kasdien ir moko boksuotis jaunuolius.

Ir kaip jį įskaudino sutuoktinė?

Evaldas Petrauskas

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)