Giedrius prisipažįsta, bėgant metams tampantis vis išlaidesniu. „Gerai, kad šiuo metu nėra kur leisti pinigų – keliauti pavojinga, drabužių per gyvenimą sukaupiau į valias, – sako žinomas vyras. – Mašina yra, namai įrengti, ko daugiau bereikia.“

„Antra mano kolekcija susideda iš neegzistuojančių valstybių piniginių banknotų. Tokių kaip Pietų Vietnamas, Sovietų Sąjunga“, – sako rašytojas.

Prieš trisdešimt metų Giedrius savo kaip žurnalisto karjerą pradėjo įsidarbinęs Amerikos ambasadoje Lietuvoje. Mūsų šaliai atgavus nepriklausomybę, jis gavo stipendiją ir išvyko stažuotei į Jungtines Amerikos Valstijas. „Ta kelionė pakeitė mano požiūrį į prabangą, vartojimą ir daiktų kokybę. Už Atlanto pamačiau, kaip žmonės gali gerai gyventi“, – prisimena Giedrius.

Žinomas vyras yra parašęs daugybę straipsnių, kuriuose kritikavo politikų stilių, traukė per dantį vadinamąjį Lietuvos elitą, o tatuiruotus lietuvius vadino vidutinybėmis. Tačiu kas jį patį gyvenime privertė pasijausti vargingu? Ir kokį tikslą jis sau gyvenime išsikėlė?

„Mažiausiai pakelis cigarečių per dieną, daugybė puodelių kavos, greitas maistas ir stiklas gero gėrimo buvo neatsiejama mano gyvenimo dalis“, – prisimena Giedrius. Tačiau prieš beveik dvejus metus jis patyrė širdies smūgį, buvo paniręs į komą ir vos išgyveno. Gydytojai tuomet teigė, jog tėra tik keli procentai, kad Giedrius išgyvens. Suprantama, po šių patirčių žurnalistui teko iš esmės pakeisti gyvenimo būdą ir požiūrį į malonumus.

Metus po patirto infarkto Giedrius neslepia jautęs daug nerimo – atėjo aiškus suvokimas, kad kiekviena diena gali būti paskutinė.

„Nepasiduokite vieno sezono madoms, o geriau investuokite į amžinus daiktus“, – sako Giedrius. O kaip tokius atskirti?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)