Laidoje „Kasdienybės herojai“ ji pirmą kartą ryžosi papasakoti, kaip užaugo.

„Mano tėtis buvo smurtautojas. Tas smurtas namuose buvo itin didelis. Tokia buvo mūsų karta – už sienos mergaitė taip pat buvo žvėriškai mušama. Ji bėgdavo į laiptinę, klykdavo, tu girdi visa tai, užsikemši ausis ir joks suaugęs niekada neišeidavo į laiptinę, nes niekas nesikiša į šeimos reikalus. Nors vaikas klykia ir šaukiasi pagalbos.

Morgana Danielė

Tėvas mušė ir mano mamą. Ir niekas nesikišdavo. Aš nenorėdavau eiti namo. Kadangi namuose būdavo smurtaujama, labai daug laiko praleisdavau kieme. Aš visada žiūrėdavau, ar nėra tėvo mašinos. Jeigu yra, tai aš po mokyklos namo tada neinu. Laukiu, gal išvažiuos. Stoviniuoju, bet ir į kiemą neinu, nes bijau, kad pamatys.

Pradinėse klasėse, kai ateidavo draugės pažaisti, jeigu tėvas grįždavo, aš prašydavau, kad jos neišeitų, nes bijodavau, kad jis muš mane.

Morgana Danielė

Todėl aš, aišku, nepaprastai daug laiko praleidau gatvės aplinkoje. Dėl to daug mačiau ir tų kitų gyvenimo istorijų“, – neslėpdama sielvarto laidoje atsivėrė 34-erių moteris.

„Man atrodo, kad visa 1990-ųjų karta yra neurotikų karta. Mes augome sudėtingu laiku, ir mano daugybė pažįstamų lankosi pas psichologus, bando išspręsti šeimos problemas ir vaikystės traumas. Valstybėje buvo neramūs laikai, ir šeimose buvo tas pats“, – sako moteris ir prisimena dažnai mačiusi verkiančią mamą ir nepriteklių.

Morgana patikina, kad ją nuo priklausomybių liūno išgelbėjo tik mokslai – mokykloje jai sekėsi puikiai, o po pamokų atsidūrė įkvepiančioje aplinkoje dailės mokykloje, taip pat pradėjo groti gitara.

Morgana Danielė

Ir nors į narkotikų liūną Danielė neįpuolė, tačiau paauglystėje susirgo sunkia depresija, kuri, deja, buvo diagnozuota tik po daugelio metų.

„Tiesiog yra ta būsena, kai viskas blogai. Vilties nėra. Man visada taip buvo. Aš visada taip jaučiausi. Niekas nepasikeis. Aš tokia gimiau ir reikia dėti tašką. Kai man buvo ankstyvoji paauglystė, kokių 11 ar 12 metų, jau prasidėjo tikrai labai bloga savijauta, kuri po to virto liga. Tai arti 20 metų pragyvenau su ta liga“, – sako Morgana.

„Tatuiruota, labai alkana ir negražiai apsirengusi“, – taip prie Seimo susirinkę protestuotojai riaušių dieną apibūdino Morganą. Tačiau ji visai dėl to nepyksta.

Morgana Danielė

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)