Žinoma, žmonės dažniausiai svajoja ne apie patį milijoną, bet apie laisvą nerūpestingą gyvenimą, galbūt ir prabangius, gražius daiktus arba egzotiškas keliones. Tačiau Rimvydas šiandien galėtų to trokštančius nuliūdinti – jei norite būti iš tiesų turtingi, turite išmokti bent pusę savo gyvenimo pragyventi taupiai.

Kiek metų jis, jaunystėje būdamas eiliniu darbininku, užtruko, kol tapo ministru? „30 metų. O uždirbti pirmąjį milijoną ar tapti profesoriumi – ir dar ilgiau“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ sako verslininkas, interviu duodantis itin retai.

„Dirbdamas samdomame darbe visada sukuri didesnę vertę, nei gauni atlygį, taip jau yra, taip visada buvo ir bus“, – sako profesorius.

Rimvydas Jasinavičius

Taigi Rimvydas daug metų siekė akademinės karjeros, dalyvavo visuomeninėje veiklose. Tačiau šiandien jis sako, kad politika buvo jo gyvenimo klaida, būtent ji prieš trisdešimt metų pastūmėjo kurti savo verslą. Nes panaikinus pramonės ministeriją, Rimvydas iš ministro staiga visam pusmečiui tapo niekam nereikalingu bedarbiu. O ši patirtis jam taip pat buvo labai į naudą.

„Tada nutariau niekada daugiau nesiorientuoti į samdomąjį darbą, pačiam susikurti sau darbo vietą“, – sako pašnekovas.

Rimvydas verslą pradėjo kišenėje turėdamas 3000 dolerių. Įkūrė didmeninės prekybos įmonę „Bennet Distributors“, vėliau ir mažmeninės prekybos įmonę bei įsigijo sandėlį. Tačiau kad verslas augtų, Rimvydas šešerius metus gyveno gaudamas minimalią algą.

Rimvydas Jasinavičius

„Gyvenome taupiai, pirmą sykį su šeima atostogų išvykome tik po penkerių metų. O pirmąjį milijoną užsidirbau po aštuonerių verslo gyvavimo metų, – sako R. Jasinavičius. – Ir po 12 metų aš tą verslą pardaviau, kai dirbo jau 400 žmonių. Pardaviau daugiau nei 1000 kartų brangiau palyginti su pradiniu kapitalu.“

„Svarbu ne tik sukaupti kapitalą, aprūpinti save ir savo šeimą, bet ir visa tai perduoti palikuonims, kad jie gyventų dar geriau“, – sako pašnekovas. Rimvydo sūnūs sukūrė savo verslus, rašo knygas ir yra finansiškai nepriklausomi. Profesorius turi ir vieną anūką, kuriam jau šešiolika. Jis kiekvieną savaitgalį leidžia šiuose namuose, kur kiekvieną šeštadienį net po keturias valandas skiria intelektualiems pokalbiams su seneliu.

Rimvydas Jasinavičius

Visą interviu su daugybe patarimų žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)