Pernai vasarą Kunigiškių gyvenvietė Palangoje praminta lietuviškuoju Holivudu. Mat šiame kurorte prie jūros žinomi lietuviai masiškai pradėjo pirkti nekilnojamąjį turtą. O viena gatvė netgi neoficialiai pavadinta „Žvaigždžių taku“.

Tačiau šiandien Saugirdas prisipažįsta, kad jam meilė Palangai užgimė prieš keletą metų. Anksčiau žinomas vyras mieliau ilsėdavosi Nidoje, tačiau pastaraisiais metais pajuto, kad Palanga įgijo nemažai privalumų prieš Nidą.

Saugirdas Vaitulionis

„Šiemet aš stengiuosi jaukintis šitą savo pajūrio kaimą. Man labai čia patinka, patinka ta ramybė. Kunigiškes aš galiu palyginti su ta sena gera Nida, kuri buvo prieš keliolika metų. Kai joje buvo ramu, kai buvo faini žmonės, kai buvo ypatinga atmosfera.

O dabar man Nida tapo tokia išsivadėjus, pervertinta, nenormaliai per brangi ir ganėtinai jau padrožta. Ten nuostabi, labai graži gamta. Bet nėra nei kokybės, nei kur normaliai miegoti, nei kur valgyti“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ sako pašnekovas.

Saugirdas Vaitulionis

Štai einant miškeliu iki pajūrio nuo Saugirdo atostogų namų – vos 800 metrų. Ramu, mažai žmonių, o gamta nuostabi – tai pagrindiai Saugirdo įvardijami Kunigiškių privalumai.

Saugirdas neslepia, kad žinomiems žmonėms itin svarbus privatumas, todėl jam labai patiko sklypai, besiribojantys su mišku.

O namai žinomam vyrui taip pat visada buvo svarbūs. Jis daugybę metų gyveno sostinės Pilies gatvėje, tačiau prieš porą metų senamiesčio gyvenimą iškeitė į ramesnius vakarus ir persikėlė į kotedžą miesto pakraštyje. O apsipratus su gyvenimu gamtoje, kilo mintis ir apie atostogų namus.

„Man iš principo svarbus jaukumas. Ar tai sodo namelis, ar butas senamiestyje, ar namas priemiestyje, svarbu, kad tau ten būtų gera. O jeigu gera, tai ir ant sulankstomos kėdės gali laiką leisti“, – sako komunikacijos specialistas.

Saugirdas Vaitulionis

Tačiau labiausiai Saugirdą pajūryje stebina kainos: „Kai ieškojome bičiuliams viešbučio Joninių savaitgaliui, viskas buvo užimta, netgi ir Šventojoje viename viešbutyje para atsiėjo 300 eurų.

Tai aš ir galvoju, kažkas su šita šalimi tikrai yra įdomiai. Todėl aš manau, su šeima, su kompanija tikrai pigiau ir kokybiškiau važiuoti, pavyzdžiui, į kokią Turkiją, nes tikrai gausi garantuotą orą. Gausi fantastišką servisą, rūpestį. Tuo metu mūsų kurortuose tikrai ne visur ta kokybė yra, tenka pripažinti. Mes mokame brangiai.“

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją