Paklausta, ar jautėsi finansiškai nuskriausta po skyrybų, Dalia atsako tiesiai šviesiai: „Deja, taip“.

„Aš pasakiau sau: aš praradau namus. Gražius, tuos, kuriuos mylėjau. Todėl aš turiu pasidaryti taip, kad aš kasdien neverkčiau dėl tų namų. Nauji namai turi būti gražūs, tokie, kokių aš noriu. Ką aš žinau, gal aš ten gyvensiu tik savaitę – mano metai jau leidžia taip kalbėti, bet ta savaitė turi būti tokia, per kurią aš kvėpuosiu pilna krūtine, sėdėsiu po savo žydinčia obelimi ir kaifuosiu, gal net kokį eilėraštį parašysiu, nes dabar per rūpesčius nieko nebeparašau“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Dalia.

Dalia su buvusiu vyru šiuo metu pardavinėja ir išpuoselėtą sodybą su didžiuliu namu. Poetė prisipažįsta slapta svajojanti, kad niekas jos nenupirktų, nes čia, kaip ji pati sako, prabėgo gražiausios jos gyvenimo dienos.

„Taip, labai norėčiau, bet yra finansiniai įsipareigojimai. Tačiau kad ir kaip žmogus būtų mane įskaudinęs, aš nenoriu tapti panaši į tą žmogų, todėl laikausi įsipareigojimų. Ir jeigu atsiras pirkėjas, žinoma, mes parduosime“, – sako Dalia.

Dalia yra tremtinių vaikas, bet būtent todėl, kad ji savo gyvenime yra mačiusi daug vargo, savo namus ji visada norėjo įsirengti prabangiai: „Kad nors truputėlį primintų mano močiutės dvariuką“, – sako Dalia.

Dabar Dalia dirba Lietuvos radijo ir televizijos komisijoje, tačiau jos alga tokia maža, kad buvusią parlamentarę gelbsti tik pensija. Tačiau Dalia sako išmokusi per mėnesį pragyventi su keliais šimtais eurų.

„Manyčiau, kad man asmeniškai pakaktų 500-600 šimtų eurų per mėnesį. Gyvenant kukliai naujame mano namuke, kur yra du kambariai, kur mokesčiai nebūtų dideli, maistui aš esu nepretenzinga. Be ko nebemokėčiau gyventi, tai be mašinos ir telefono“, – sako poetė.

Dalia sako tiesiai šviesiai – kad ir kaip kukliai gyvenčiau, visada sugebu pasipuošti ir gerai atrodyti, nes noriu nepadaryti gėdos savo amžiui. Dalia kiekvieną rytą pradeda nuo plaukų garbanojimo ir makiažo.

Dėl ko Dalia nori įspėti moteris karjeristes?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – naujas interviu su gerai žinomu, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiu žmogumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)