„Per pandemiją visi aplinkui taupo, tačiau mūsų draugų keturių asmenų šeimos išleidžia maždaug po du tūkstančius eurų per mėnesį“, – sako Andrius ir patikina – jų šeima dabar sugeba taip taupyti, kad per mėnesį net tūkstančio neišleidžia, nors pusę sumos tenka pakloti už nuomojamą butą Klaipėdoje.

„Maistui kiek čia gali reikti mėnesiui? Apie 400–300 eurų gal 4 asmenims. Nemanau, kad čia labai dideli pinigai. Mums tikrai iki 1000 eurų taupant dabar užtenka, nors pusę pinigų atsieina buto nuoma ir komunaliniai mokesčiai“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ atvirai sako Andrius.

Per pandemiją nutrūkus koncertinei veiklai, Andrius su žmona nusprendė įkurti savo verslą ir pradėjo pardavinėti Vaidos siūtus paltus ir kitus drabužius. Nors, atrodytų, nerti į naujus vandenis ir sudėti visas šeimos santaupas per patį karantiną itin rizikinga.

Andrius neslepia daug metų buvęs vieninteliu šeimos maitintoju. Tačiau šiandien jis džiaugiasi, kad jo žmona Vaida, buvusi šokėja, augindama dukreles, neužsidarė tarp keturių sienų, o prieš keletą metų nusprendė nerti į mados ir dizaino studijas.

Andrius sako – tuomet jam žmonos ambicijos atrodė tik pramoga ar nelabai rimtas hobis. Ir jis nė už ką nebūtų sutikęs patikėti, kad ateis diena, kai žmona, palinkusi prie siuvimo mašinos, išgelbės jų šeimą iš finansinės duobės.

Tačiau versle žinomas vardas Andriui ne tik padeda, bet ir kenkia.

„Lietuvoje yra toks keistas požiūris į žinomus žmones. Man sako – jam nepasiseks. Sulaukiau daug pavydo ir konkurencijos. Nes kažkodėl lietuviams labai nepatinka, kai kitas daro ir jam gali pradėti sektis“, – neslepia dainininkas.

O šiandien Seimo narės, nors ir nesigiria, tačiau puošiasi Andriaus žmonos Vaidos siūtais kostiumėliais. „Yra tokių, kurios užsisako iškart po penkis“, – tokiu išskirtinių klienčių susidomėjimu džiaugiasi Andrius.

Rimiškių šeima per pandemiją neteko visų pajamų, todėl Andrius sako išmokęs nebeplanuoti toli į priekį didelių pirkinių, ir kol kas aprūpina šeimą tik būtiniausiais dalykais.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (329)