Tačiau Rasa niekada viešai nesidalijo savo asmeninio gyvenimo istorija. Rasai iki šiol sunku pasakoti, kaip ji pasiryžo globoti dvi keturiolikmetes mergaites. Viena jų pasitraukė iš gyvenimo nespėjusi apšilti kojų Rasos namuose, o dėl kitos – Lidijos, Rasai teko nueiti nelengvą kelią, kad jos šeima taptų sava svetimai paauglei.

„Nuo nuo tos mergaitės, kurią aš pamačiau globos namuose, iki dabartinės Lidijos yra šviesmečiai. Ir aš mačiau kiekvieną jos žingsnį, kuris praktiškai krauju klotas buvo, nes tai buvo jos kelionė per pačią save, jos savimi pasitikėjimo kelionė. Aš tik buvau šalia.

Ji yra nepaprastai stipri. Ir labai drąsi, nes ji pati tą kelią nuėjo. Nuo noro atsisveikinti su šituo gyvenimu ir bandymu tą daryti, iki to, kas ji yra dabar“, – pirmadienio vakarą Delfi TV laidoje „Kasdienybės herojai“ papasakojo Rasa.

Rasa ir šiandien labai gerai prisimena, kaip vieną eilinę darbo dieną, vaikščiodama globos namų koridoriais, pamatė mergaitę Lidiją, kritusią jai į širdį. Tuo metu Rasa jau turėjo du sūnus.

„Tikrai nebuvo jokios logikos. Bet aš negalėjau jos pamiršti. Pirmą pusmetį ji mane atstūminėjo visais įmanomais būdais“, – sako moteris.

Rasa turi nuvilti manančius, kad moteriai užteko tik pasiryžimo priimti į savo šeimą globos namuose augančią mergaitę, ir visos problemos išsisprendė. Rasa sako priešingai – sulig tuo sprendimu problemos tik prasidėjo, ir jai teko nueiti ilgą ir sunkų kelią, kol prisibeldė į paauglės širdį.

„Pasikviečiau ją į svečius, į Vilnių, pas mus į namus. Ir po tą mažą žingsniuką mes pradėjome bendrauti. Dabar, kai žiūriu atgal, tai galiu tik vieną dalyką pasakyti, kad Lidija yra mano didžiausias gyvenimo universitetas. Visomis prasmėmis. Tai buvo emociškai man nepaprastai stipri asmeninė mokykla. Aš turėjau tiek kartų išgyventi tikrai tokias sunkias sau situacijas ir susivokti, kas gi vis dėlto yra svarbiausia ir apie ką visa tai yra. Ir kodėl aš esu su ta mergaite? Ir koks tas tikslas? Ir iš tikrųjų, vienas iš didžiausių sunkumų buvo ta pati pradžia, nes realiai pirmą pusmetį ji mane atstūminėjo visais įmanomais būdais“, – apie skaudžią gyvenimo patirtį papasakos Rasa.

Prie organizacijos „Gelbėkit vaikus“ darbų galite prisidėti siųsdami SMS ar skambindami trumpaisiais numeriais 1418 – 3 Eur, 1416 – 5 Eur, 1410 – 10 Eur.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)