O Tėvynėje 28-erių kaunietis pamažu tampa tikra žvaigžde. O ir mes, pasikvietę jį į laidą „Kasdienybės herojai“, sulaukėme gerbėjų, visą interviu laukusių, kada gi galės nusifotografuoti su netikėtai išgarsėjusiu keliautoju.

Kadaise universitete baigęs architektūrą ir architekto asistentu dirbęs jaunas vyras jau pamiršo, ką reiškia eiti į ofisą, nes jo hobis tapo ne tik jo gyvenimo būdu, bet ir pragyvenimo šaltiniu.

Prieš ketverius metus uždaręs architektūros įmonės duris ir padėjęs diplomą į stalčių, kaunietis leidosi į keliones. „Ir labai tikiuosi, kad to popieriaus man nebeteks panaudoti“, – sako laidos „Kasdienybės herojai“ pašnekovas.

Keliaudamas Aurimas pradėjo filmuoti savo kasdienybę ir buitį. Jis sako ko gero ir sužavėjęs lietuvius savo atvirumu, kad nebijo dalintis, su kokiais sunkumais susiduria bei negaili patarimų planuojantiems keliones.

„Aš kai į pirmą kelionę nuvažiavau, dar buvau studentas. Ir aš jau žinojau, kad gyvensiu iš kelionių. Tik nežinojau kada. Aš tą sakiau tėvams, seneliams. Eik, sako, ką tau čia mokės kažkas pinigus, kad tu keliauji? Pamatysite, sakau, turėsiu partnerius. Keliausiu. Bet dabar ir be partnerių aš galiu keliauti. Man užtenka iš Youtube, kiek aš užsidirbu. Galiu keliauti po pasaulį“, – sako A. Valujavičius.

Kopimas į aktyvius Čilės ugnikalnius, tūkstančiai kilometrų dviračiu Indonezijos džiunglėse, plaukimas baidare Dunojumi – tūkstančiai kilometrų ir šimtai dienų kelionėse. Itin kukli buitis ir naktys palapinėje. Dėl tokių nuotykių Aurimas paaukojo ir savo profesiją, ir asmeninius santykius.

„Aš nenoriu jų kurti, aš ir nekuriu, o jeigu matau, kad yra kažkoks noras, aš atsisakau. Jeigu matau, kad man gera su tuo žmogumi, aš vis tiek stumiu į šoną, nes žinau, kad kelionės man yra svarbiau. Gal pradžioje skaudu, bet paskui matai, kad viskas gerai einasi ir mėgaujiesi gyvenimu.

Man irgi daug kas sako, kad gali ir su mergina keliauti. Sakau – aš nenoriu. Aš noriu vienas keliauti. Kitas dalykas, aš nenoriu, kad kažkoks žmogus manęs lauktų namuose, nes tada pats nesimėgausi kelione, galvosi apie žmogų, ne apie kelionę“, – sako jis.

O dabar Aurimą itin traukia vanduo. Keliautojas sako, kad kelionės vandenynu – pačios pavojingiausios, nes beveik nėra šansų, kad atsitikus nenumatytam įvykiui kažkas atplauks tavęs gelbėti.

„Tai šių metų lapkričio pabaigoje jau išplaukiu su irkline valtimi per Atlantą, bus tokia unikali kelionė tiek man, tiek Lietuvos istorijoje, nes niekas nėra net bandę to daryti“, – laidoje papasakos herojus.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Delfi projektas „Tvari Lietuva“ rugpjūčio mėnesį skyrė mums visiems gyvybiškai būtinam vandeniui. Gėlo vandens pasaulyje vis mažėja, o esamo tarša didėja. Taigi, mes šiandien jums parodysime herojus, kurie vandens dėka daro dalykus, pranokstančius žmogaus fizines galimybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)