Buvęs Danos mylimasis, žinomas pasaulyje deimantų prekeivis, suteikė lietuvei puikų gyvenimą, tačiau Dana patikina niekada tuo nepiknaudžiavusi – ji visada pati siekė įsilieti į deimantų prekeivių rinką, ir savo buvusiam mylimajam yra labiausiai dėkinga už tai, kad suteikė jai galimybę keletą metų dirbti su išskirtiniais akmenimis, ir taip tapti profesionalia gemologe.

„Aš visiškai nesaugiai jaučiausi. Aš kaip ir sakau čia kaip išnuomojama mašina. Išnuomoji mašiną, panaudoji, o kada nebereikės, tada numesi. Man, pavyzdžiui, vedybos yra toks žingsnis iš vyro pusės, kad jis įsipareigoja. Gali kalbėti kas ką nori, kad man nesvarbu, bet aš netikiu, kad nesvarbu. Moteriai visada yra svarbu.

Jis buvo išsiskyręs, turėjo tris vaikus, kažkokios sunkios skyrybos buvo. Jam buvo labai sunku dar kartą įsipareigoti. O man tai buvo pats svarbiausias dalykas. Prabuvome 5 metus, ir aš supratau, kad jeigu iki šio nieko nebuvo, tai tikrai nieko neįvyks ir tada nusprendžiau, kad nebenoriu būti tokiuose santykiuose“, prisipažino Dana.

Dana sako, kad prireikė beveik dešimt metų, kol gavo deimantų žaliavos apdirbimo, pirkimo ir pardavimo licenziją. Pasirodo, be jos negali laisvai visame pasaulyje pirkti deimantų žaliavos. „Deimantų biržoje mane tikrino net melo detektoriumi, prisimena Dana. Beje, Deimantų biržos pastate egzistuoja netgi aprangos kodas ten negali pasirodyti atidengtais pečiais, o visuomet turi būti kukliai ir gražiai apsirengęs“.

Dana jau aštuonerius metus yra antrą kartą ištekėjusi. Ji savo vyrą, 15 metų vyresnį karo lakūną ir tikrą garsenybę savo šalyje, apibūdina kaip Izraelio didvyrį, kuris kovojo už savo šalį, o nukritus lėktuvui Sirijoje buvo paimtas į nelaisvę ir ten patyrė daug žiaurumų.

„Jis man pasipiršo po dviejų savaičių“, prisipažįsta Dana ir neslepia visada buvusi sau reikli, todėl priešingos lyties dėmesio niekada nestokojo.

Dana su pasididžiavimu sako, kad jos 25 ir 30 metų sūnūs kiekvieną penktadienį eina ne į restoranus susitikti su draugais, o vakarieniauja su mama. „Žydų šeimose tai visiškai įprasta“, sako Dana. Jie taip pat žinomi deimantų pasaulyje. Vienas iš jų paveldės mamos Izraelio deimantų biržos narystę. Tačiau vaikystėje, augdami Izraelyje, jie dirbo pačius įvairiausius darbus ir padavėjais picerijose, ir gėlių pardavėjais, kad padėtų mamai.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)