Būdami vos penkiolikos, Lina Chatkevičiūtė ir Donatas Vėželis pradėjo kartu šokti poroje. O susituokė po aštuoniolikos metų. Taip sakant, Kristaus amžiaus, būdami 33-ejų.

„Daugumoje atvejų šokėjų gyvenime – taip, pirma – karjera, paskui – kas belieka“, – atvirame interviu laidoje „Kasdienybės herojai“ pasakoja žinoma pora.

Ir tik įžengę į penktą dešimtį šokėjai ryžosi tėvystei – ir savo pirmosios atžalos šiemet susilaukė būdami 42-ejų.

Lina ir Donatas patikina esantys iš tiesų labai pastovūs žmonės. Jų barniai tiek ant parketo, tiek namų virtuvėje niekada neperaugo į gilias šeimynines krizes. O ir darbe jie didelių pokyčių neieškojo – vaikystėje pradėję šokti pas Jūratę ir Česlovą Norvaišas, su jais kartu liko iki šiol, ir savo šokių klubo nesteigė.

Lina Chatkevičiūtė-Vėželienė ir Donatas Vėželis

„Lietuvoje nerasite nė vieno šokėjo labai turtingo, net čempiono“, – šypsodamiesi sako Vėželiai, ir patikina dar paauglystėje taip susižavėję šokių pasauliu, kad niekada pragmatiškai neskaičiavo, pelninga ši sritis ar ne.

Tiesa, šiandien pora džiaugiasi, kad gyvena nebe viešbučiuose, o savo kartu pasistatytame name Kaune.

„Daug porų išsiskiria, o išlieka tik tie, kurie sugeba atrasti tarpusavio santykį, o šis dažniausiai ir baigiasi šeima.

Lina Chatkevičiūtė-Vėželienė ir Donatas Vėželis

Mes juk atsitiktinai susitikome dėl fizinių duomenų. Amžius, ūgis. Visa tai sutapo, bet turbūt sutapo charakteriai, kad galėjome toliau šokti kartu ir gyventi kartu“, – sako Lina.

Dabar jau treneriais dirbantys šokėjai su pasididžiavimu sako, kad Lietuvoje užauginami išties aukšto lygio profesionalūs šokėjai. Vien dėl to, kad mūsų šalyje jau yra susiformavusios senos sportinių šokių tradicijos.

Lina Chatkevičiūtė-Vėželienė ir Donatas Vėželis

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)