Dabar Margaritai 39, ir ji sako, kad nė už ką nenorėtų grįžti į tuos laikus, kai buvo žinoma, o jos nuotraukos puošė žurnalų viršelius.

„Taip, buvo toks etapas, kai tikrai žmonės pažindavo gatvėje – tai man nebuvo jaukus laikas, – sako Margarita. – Įdomu buvo tai, kad aš atsidūriau kitoje barikadų pusėj, nes kaip tik tuo metu išsiskyriau.“

Margarita prieš 13 metų išsiskyrė su laidų vedėju ir prodiuseriu Martynu Starkumi. Dabar ji sako, kad viešumas išties kiša koją porų santykiams ir kiekvienam pataria saugoti savo asmeninę erdvę.

„Aš pati sau pasakiau, kad viešumas iš principo santykiuose tikrai turėjo didelės įtakos, nes kalbėdamas apie savo santykius, nesvarbu, gerai ar blogai, tu tarsi įsileidi kitus į savo namus. Aš pamenu momentą, kai aš nukritau nuo dviračio ir susilaužiau koją. Mes su tuometiniu mano vyru Martynu einam Gedimino prospektu, aš einu su ramentais, eina dvi jaunos merginos, ir aš girdžiu, kaip jos man už nugaros sako: taip jai ir reikia. Ir man buvo taip skaudu – galvoju kodėl, ką aš blogo padariau?

Visi tie komentarai vienaip ar kitaip veikia. Mūsų santuoką pradėjo klibinti paskalos. Įdomiausia tai, kad tuo metu nebuvo tam pagrindo“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Margarita.

Margaritai buvo vos 21-erių studentė, kai ji pirmą kartą buvo paskirta vadovauti leidiniui – tapo žurnalo „Mano namai“ redaktore. Ir nuo tada užėmė tik vadovaujamas pareigas.

Pasiekusi karjeros aukštumų Margarita sako supratusi, kad ėmė jaustis tarsi nebe moterimi.
Margarita vadovavo laikraščiui „Vilniaus diena“ , o vėliau Jungtinėje Karalystėje su partnere įsteigė neįtikėtino populiarumo sulaukusį laikraštį, o netrukus, ir portalą „Tiesa pasaulio lietuviams“.

Tik savo kailiu patyrusi visuomenės palaikomas vertybes, tokias kaip – karjera, pinigai, pripažinimas, ir jomis pasisotinusi, Margarita pastaruosius septynerius metus skyrė saviugdai.

Į moters gyvenimą atėjo malda ir meditacija gamtoje, kūno lavinimo praktikos, filosofinius klausimus nagrinėjančios knygos, žmogaus psichologijos pažinimo kursai, įvairūs seminarai, mokymai, praktikos, rašymas sau ir dėl savęs. Margarita sako sužinojusi, kad moteris gali išlikti sėkminga visuomenėje ir realizuoti savo pašaukimą. Tačiau kiek kitaip, nei tai daro vyrai.

Apie moteriškumo mokyklas sklando daugybė mitų. Neva ten moterys mokomos būti nuolankiomis, kad patiktų vyrams. Margarita teigia netgi priešingai. Ji sako, kad moteriškumo mokykloje pirmiausiai išmoko pati sau suteikti tai, ko įprastai moterys tikisi ir laukia iš vyro.

Kokį auksinį patarimą Margarita paruošė moterims?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – nauji interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)