Austėją Jablonskytę pelnytai galima būtų vadinti ne tik viena gražiausių Lietuvos moterų, bet ir viena žinomiausių šalies stilisčių. Per savo penkiolikos metų karjerą ji yra aprengusi kone visas Lietuvos garsenybes ir žino visas mažytes jų paslaptis. O lietuvių dėmesį Austėja prikaustydavo savo ant raudonojo kilimo demonstruojamais įspūdingais kostiumais. Iki šių metų Austėja tikrai galėjo drąsiai pasakyti, kad likimas jai šypsojosi. Tačiau pavasarį visai netikėtai užklupusi liga, po kurios Austėjai paralyžiavo ranką, ir kuri galėjo pasibaigti mirtimi, privertė į savo gyvenimą, karjerą ir pasirinkimus pažvelgti visai kitomis akimis.

„Kai balandžio viduryje pasijutau blogai, tuo metu dar buvo pats Covido pikas . Ir mano pirmieji simptomai buvo tokie pikas tarsi gripas, raumenis skauda. Bet visi testai neigiami.

Po to pradėjo skaudėti ranką, pakilo didžiulė temperatūra. Kiekvieną dieną ėmiau silpti. Galiausiai nebegalėjau pakilti iš lovos“, – patikina Austėja.

Ją užklupusi pavojinga liga pasibaigė rankos paralyžiumi.

Austėja neabejoja – visa laimė, kad ji nežinojo, kas tai per liga. Kad žmogus gali net numirti arba pasekmės likti visam gyvenimui.

Moteris dabar tik su šypsena prisimena, koks intensyvus buvo jos gyvenimas iki ligos. Sunku ir suskaičiuoti visas stilistės veiklas – kartu su kolega Kęstu Rimdžiumi ji kūrė gyvenimo būdo žurnalą „Kukla“. Austėja taip pat dirbo naktinio klubo „Materialistė“ kūrybos vadove. Trečiasis jos darbas – kūrybinis biuras „Austėjos Efektas“, kuriantis renginius ir stilizuotas fotosesijas. Trylika metų Austėja dirbo žurnale „Žmonės“ ir patikina per šį laiką aprengusi kone visas Lietuvos žvaigždes. Ir ne po kartą.

Žinoma stilistė supranta, kad buvusio intensyvaus gyvenimo tempo dar ilgai negalės pasivyti.

Keturi mėnesiai gydymosi ir reabilitacijos, o ir šiandien patikina besijaučianti labai silpnai. Apie darbus ir ne vieną valandą besitęsiančias fotosesijas stilistė negali nė pagalvoti.

Kaip šis sunkus gyvenimo periodas pakeitė Austėjos požiūrį į karjerą ir gyvenimo vertybes?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)