O mes tiesiai šviesiai ir paklausėme Algio, kuri jo veikla visą karjerą paėmus – fotografija, tapyba, rašymas, muzika, buvo pati pelningiausia?

„Kaip čia dabar taip pasakyti, kad nenuskambėtų nekukliai. Vienu metu aš buvau geriausiai apmokamas Lietuvos fotografas. Buvau geriausiai apmokamos muzikinės grupės būgnininkas ir ten buvo pinigų daug.

Bet turbūt iš tapybos daugiausia uždirbau, taip“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ sako pašnekovas.

Tačiau kritikos Algio kuriami paveikslai taip pat sulaukia – teko girdėti nuomonių, kad nors menininko darbai šiuo metu itin populiarūs ir kabo ne vieno lietuvio namuose, vis dėlto neturi išliekamosios vertės. O kaip jis reaguoja į tokią kritiką?

Algis Kriščiūnas

„Labai jautriai. Dėl to, kad aš nesu apsiginklavęs diplomais, nesu apsiginklavęs nacionalinėmis premijomis, kad galėčiau pasakyti, ką jūs man aiškinate. Va, aš turiu diplomą. Aš turiu nacionalinę premiją. Ne, aš to neturiu. Dėl to aš reaguoju skaudžiai. Be abejo, skaudžiai, nes aš nesu tikras tuo, ką darau. Aš darau tai taip, kaip moku, ir žinau, kad tai nei tobula, nei kažkas tūkstantmečiams skirta.

Bet mes be reikalo bijome būti vidutinybėmis. Būti vidutinybe nėra blogai. Būti genijumi yra kančia. Būti visišku nevykėliu irgi yra liūdna, bet būti vidutinybe yra didžiausia tikimybė, kad tu gyvensi ramų, visavertį gyvenimą, nesidraskysi, negrauši savęs. Tu žinai savo galimybes. Tu žinai savo ribas. Būti vidutinybe nereiškia, kad esi pilkas kažkoks, nykus. Nebūtinai“, – sako A. Kriščiūnas.

Algis Kriščiūnas

Algis pastebi, kad tik užtenka atsiversti socialinius tinklus, ir gali atrasti dešimtis ar net šimtus žmonių, kurie geriau už tave tapo, rašo, groja – tobulumui ribų nėra. O ir kritikos, kai esi matomas, tikrai neišvengsi. Tačiau argi būtina lygintis, varžytis ir siekti tobulumo?

Tačiau Algis ne tik kuria paveikslus. Jis labai gerai pažįsta jausmą, kai tau ant scenos ploja tūkstantinė minia. Žinomas vyras daug metų buvo legendinės grupės „Foje“ būgnininkas. O vėliau su kitais „Foje“ nariais įkūrė grupę „Kiti kambariai“, su kuria retsykiais koncertuoja iki šiol, o šią vasarą išleido naują albumą.

Algis Kriščiūnas

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją