Skaistė užaugo itin sunkiomis sąlygomis. Jos mama pastojo vos šešiolikos. O kai mergaitei sukako treji, tėtis juos paliko.

Galiausiai kurti naujo gyvenimo į Prancūziją išvyko ir Skaistės mama. Mergaitė liko Lietuvoje augti pas senelius. „Liūdnas aš vaikas buvau. Visur nuotraukose pasitempusi, bet liūdnomis akimis“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Skaistė.

„Mama turėjo daug rūpesčių ir bandė susidėlioti savo gyvenimą, ne visada buvo sąlygų prižiūrėti du vaikus. Ji ir mokslų taip ir neturėjo galimybės pabaigti. Tai didžiąją dalį laiko aš leisdavau pas senelius. Prisimenu atostogas, aš atsimenu, tarsi jie būtų mano tėvai, – sako Skaistė. – Aišku, liūdėjau, kad nėra tos šeimos, kad galbūt ne viskas taip lengvai ateina į mano gyvenimą. Kad va, žiūri – tavo klasiokei paima ir nuperka automobilį tėvai. Arba išvažiuoja į Vilnių studijuoti ir butas parūpintas, ir išlaikymas, ir visa kita. Tai kartais patyliukais tu viduje šiek tiek pavydi, kad joms lengvai taip viskas sekasi ir jos gali sau leisti pramogauti, atostogauti kažkur važiuoti, slidinėti. O tau reikia sunkiai dirbti, kad sugebėtum save pačią išsilaikyti.“

Skaistė neslepia – jai teko pačiai kabintis į gyvenimą, ir jau net paauglystėje save išlaikyti.

„Esu dirbusi ledų pardavėja. Esu dirbusi rožių nešiotoja Palangoje. Esu pardavinėjusi loterijos bilietukus prie klubų. Labai anksti pradėjau dirbti, gal nuo keturiolikos. Buvau ir barmene, šokėja, ko aš tik nesu dariusi. Reikėjo išgyventi, ir į tuos darbus niekada nespjoviau. Visada jie man būdavo vertingi, užgrūdino mane, ir galbūt tai yra mano sėkmės priežastis. Ta atsakomybė vertinti darbą“, – atvirauja Skaistė.

Nors mama nieko apie tėvą Skaistei nepasakojo, sulaukusi aštuoniolikos ji panoro su tėvu susitikti. Skaistė iki šiol prisimena, kaip tuomet jai teko nusivilti. Skaistė iš tėvo, kuris jos neaugino, sulaukė tik pašaipų, kad nusprendė tapti aktore.

„Niekada nejaučiau jokio pykčio, bet visada turėjau daug lūkesčių, kad jis apkabins, atsiprašys, gailėsis. Tai tuos mano lūkesčius sugriovė tikra realybė, kad tai žmogus, kuris nenorėjo vaikų“, – pasakoja Skaistė.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše, antroje laidos dalyje.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)