Aleksandras gali pranokti tik pats save – jam priklauso net keli pasaulio rekordai. Paskutinysis – įveikti 319 kilometrų per 24 valandas. Tačiau sportininkas patikina, kad net ir ne kartą pripažintas geriausiu, atsipalaiduoti jis vis tiek negali. Nes kiti itin geri bėgikai iš viso pasaulio nuolatos tau lipa ant kulnų.

Šį rudenį Vilniuje organizuotose tarptautinėse ultramaratono varžybose jis ketino pagerinti savo paties rekordą ir per parą nubėgti 322 kilometrus. Tačiau praėjus pusei laiko, sportininkas ėmė ir nutraukė savo bėgimą.

„Kas atsitiko, pats negaliu tiesiai šviesiai atsakyti. Gal visuma visų veiksmų – psichologinis spaudimas ir gal ne iki galo buvo kūnas paruoštas. Maždaug po 8–9 valandų bėgimo Aš tiesiog supratau, kad kūnas neduoda man tiek energijos, kiek reikalauja tas bėgimas“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ pasakoja čempionas.

Ne veltui sakoma – paversk savo hobį darbu, ir tu nebeteksi hobio. Taip nutiko ir Aleksandrui. Jis niekada negalvojo, kad taps profesionaliu bėgiku. Ilgus metus dirbo kazino, o maratonus bėgiojo tik savo malonumui. Tačiau kai prieš penkerius metus, būdamas 36-erių, jis laimėjo pasaulio čempionatą, atsirado daug norinčių tapti šio sportininko rėmėjais.

„Išeiti iš nuolatinio darbo ir visą laiką skirti bėgimui man labai padėjo ir pandemija“, – sako Aleksandras.

Aleksandras Sorokinas

Skausmai, vėmimai ir euforija – taip atrodo ultramaratonų bėgimas, kai tenka bėgti šimtus kilometrų ištisą parą.

„Tokio maisto baigęs bėgimą aš niekada nevalgau ir kitiems nerekomenduoju“, – sako Aleksandras ir parodo, kiek maisto suvalgo per parą bėgimo. Kiekis išties didelis, maistas riebus, saldus, kaloringas, bet Aleksandras patikina tiek visko ir suvalgantis bebėgdamas.

Aleksandras neslepia – ne veltui skirtingų sporto šakų sportininkai kartais turi net kardinaliai priešingą kūno sudėjimą. Ilgų distancijų bėgikams geriau kuo smulkesnis ir lengvesnis sudėjimas.

Iš pažiūros lieknas vyras prieš varžybas keletą kilogramų patikina dar numetantis, kad bėgti būtų lengviau. Idealus svoris jam – 70–72 kilogramai.

Aleksandras Sorokinas

„Kaip išlavinti ištvermę tokiam ilgam bėgimui, niekas negali atsakyti“, – sako Aleksandras, kuris neslepia – prieš varžybas saugantis savo sveikatą, kad ilgi mėnesiai pasiruošimo nenueitų perniek.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją