Tačiau kai mes, moterys, apie jas kalbame, daug dažniau skundžiamės nei giriamės ir giriame. O be reikalo – intymi moteriška vieta turi tikrų tikriausių supergalių.

Pati pasirūpina savo švara

Dievinate savo orkaitę dėl automatinio valymosi funkcijos? Na, tai žinokite, kad jūsų vagina šitai atlieka kiekvieną mielą dieną, be to, dėl to namai nepersiduoda dūmais. Vagina natūraliai atsikrato visokiausių nešvarumų ir kuo puikiausiai reguliuoja savo be galo sudėtingą bakterinę ekosistemą – kad tai atliktų, jai neprireikia nei muilo, nei dušo, rašo sheknows.com. (Beje, nukreipti dušo srovę į vaginą ekspertai nerekomenduoja: šitoks skrupulingumas gali net pakenkti – pažeisti vaginos ekosistemoje nusistovėjusią harmoniją.)

Keičia formą


Gal kada susimąstėte, kaip net didžiausias penis gali sutilpti palyginti nedidelėje vaginoje? Tačiau vyro pasididžiavimas nėra vienintelis dalykas, staiga išaugantis apėmus aistrai. Nors vidutinė vagina yra vos 7–10 cm ilgio, moteriai lytiškai susijaudinus ji gali padidėti net 200 proc. į ilgį ir į plotį. Dar ir dėl to preliudijos į sueitį praleisti nevalia.


Talpiausia saugykla

Niekas neragina persikvalifikuoti į kontrabandininką, taip pat nesiūlo kaišioti į vaginą ko nors, kas neturėtų tenai atsidurti, tačiau vien įdomumo dėlei galite peržvelgti sąrašą daiktų, kuriuos medikams yra tekę traukti iš būtent šios moters vietelės. Tai kredito ir asmens tapatybės kortelės, užtaisytas pistoletas, plastikinis plaukų lako buteliukas, pakuotė sproginėjančių saldainių (beje, nesukėlusių nei dilgčiojimo, nei susijaudinimo), mobilieji telefonai, ne vienas, o du peiliai, 10 metų senumo sekso žaisliukas ir tvirtai susuktas Donny Osmondo plakatas. Be visko kito, šitai reiškia, kad vagina – ganėtinai talpi vidinė piniginė.

Vykdo savisaugą

Ne, dantų arba nagų vagina neturi. Jos apsauga kitokia. Priešakinės gynybos linijoje, saugančioje nuo pažeidimų ir infekcijų, stovi gaktos plaukai (taip, jie tikrai turi paskirtį). Į vidų prasmukusiais mikrobais ir nešvarumais atitinkamai pasirūpina bakterijos ir makšties sekretas. Pagaliau, patikimą fizinį barjerą sukuria gimdos kaklelis.

Yra superjautri

Visai nedidelis klitoris nervų galūnių turi du kartus daugiau negu kur kas didesnis penis – net 8 tūkst., palyginti su 4 tūkst., kuriais aprūpinti vyrai.

Turi šį tą bendro su rykliais

Natūraliame makšties lubrikante yra skvaleno – didelėmis koncentracijomis ryklių kepenyse aptinkamo junginio. Tiksli jo paskirtis nežinoma, bet manoma, kad ši medžiaga turi priešvėžinių ir senėjimą lėtinančių savybių, todėl veikiausiai tai neblogas daiktas.

Gali pakelti išties nemenką svorį

2009 m. viena moteris tapo pasaulio rekordininke iš pažiūros labai keistoje svorio kėlimo vagina kategorijoje. Prie 13,6 kg svarmens buvo pritvirtintas medinis kiaušinis. Moteris įsiterpė jį į makštį ir, naudodama vien vaginos raumenų jėgą, pakėlė svarmenį. Štai koks galėtų būti tikslas treniruojant dubens dugno raumenis.

Turi ir kitą pavadinimą

Žodis „vagina“ išvertus iš lotynų kalbos reiškia „makštis kalavijui“. Akivaizdu, kad organą pavadino vyras. Ir nesvarbu, kad vaginoje, arba makštyje, telpa tik penis, o ne kalavijas, pokštas, galima sakyti, vykęs. Beje, kai kas teigia kad pasitaiko atvejų (laimei, neįtikėtinai retai), kai lytinės sueities metu vagina pernelyg stipriai suspaudžia penį. Tiek stipriai, kad jo nebeįmanoma ištraukti. Ši veikiausiai hipotetinė situacija yra pavadinta „penis captivus“. Kažin, ar kam nors su „kalaviju“ galėtų kilti noras tai patirti.

Jaučia pavojų

Vampyrų žudikė Bafi kraujasiurbius padarus esą sugebėdavo aptikti pagal per menstruacijas užeinančių spazmų stiprumą. Bafi – tik fikcinis personažas, bet, remiantis kai kuriais tyrimais, per mėnesines, kai pakyla progesterono lygis, sustiprėja intuicija.

Traukia gyvūnus

Mėnesinių kraujas turi juntamą kvapą, į kurį reaguoja kai kurie gyvūnai. Kaip rodo tyrimai, moterų menstruacijų kraują užuodžia lokiai, rykliai, šunys ir arkliai. Tik kas iš to, deja, neaišku. Gal padidėja tikimybė, kad jus suras žmonių po griuvėsiais ieškantis tarnybinis šou? O galbūt būsite pakviesta iš pirmos eilės stebėti laukinių gyvūnų surengtą pasirodymą? Kažin, bet yra, kaip yra.


Leidžia patirti daug orgazmų

Šis punktas kalba už save. Juo sąrašą galima baigti, nors šiaip jau gal nuo jo reikėjo ir pradėti?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)