„O kai dirbi prabangiuose viešbučiuose, tenka sutikti ir tikrai svarbių, žinomų žmonių, kurie ne bando įrodyti savo statusą, o priešingai – vengia viešumo, nenori atkreipti dėmesio. Dirbant skirtingose vietose natūraliai ateidavo ir skirtingo intelekto, ir skirtingų vertybių žmonės – žinomi jie ar nežinomi“, – teigia vyras.

Jis sutinka papasakoti apie baruose ir naktiniuose klubuose sutiktus žinomus žmones. Deja, kai kurių iš jų elgesys kelia tikrų tikriausią apmaudą.

– Ar pasitaiko klientų, bandančių manipuliuoti savo žinomumu?

– Tokių yra, bet taisyklė tokia: kuo tas žinomumas mažesnis, tuo labiau bandoma juo manipuliuoti. Panašiai yra su tikrai turtingais žmonėmis: kuo žmogus turtingesnis, tuo mažiau reikia įrodinėti aplinkiniams savo turtus.

Yra bandančių gauti staliukus, žinant, kad jų nebėra laisvų, bet besitikinčių kažką pakeisti savo vardu. Yra tekę matyti didžiulį įsižeidimą, kai noro patenkinti negalėjome. Nes juk kaip drįsome atsakyti būtent jam.

– Papasakokite savo patirtis plačiau.

– Viena radijo laidų vedėja nuolat varinėdavo personalą, barmenus. Spragsėdavo pirštais. Jos priešingybė būtų Karolina Toleikytė, kuri visuomet labai mandagi, supratinga, palaukianti. Ji pasidomi, kaip tu laikaisi, neskubina.

Vienas žinomas dainininkas spjaudydavo į barą ir mėtydavo šimtines – atseit susimokėjo už pridarytą žalą. Taip ir sakydavo – „ką noriu, tą darau“. Žinoma, jo žinomumas nebūdavo priežastis jo neišmesti iš baro. Kartą jis taip išnervino apsauginius, kad jie paėmė jį už užpakalio, už pakarpos ir išsupę išmetė pro duris.

Puikūs klientai visada buvo Mantas Kalnietis, Šarūnas Jasikevičius, Justinas Jankevičius.

Yra tokių, kurie išsinuomoja viešbučio salę ir atsiveda moteris už pinigus, kaip kad vienas lenktynininkas. Vėliau vienas su jomis pasišalina į kambarį. Beje, kitų asmeniniai santykiai ir pasirinkimai manęs nejaudina, tik tas moterų už pinigus momentas.

Yra pasitaikę sutikti homoseksualių žinomų vyrų, kurie bando tau rodyti dėmesį. O atstūmus juos – bando pakenkti tau darbe, kad turėtum nemalonumų dėl su jūsų situacija nesusijusių dalykų.

– Ar žinomi žmonės palieka daugiau arbatpinigių negu kiti?

– Jei kalbėsime apie tas įžūlias, susireikšminusias pseudo žvaigždes, tai tikrai ne. Pasitaiko, kad nepalieka išvis, nes įsivaizduoja, kad juos aptarnauti – jau apskritai kažkokia privilegija.

O jei apie tuos, kuriuos aptarnauti malonu, tai tie paprastai ir arbatpinigių palieka. Ar daugiau nei kiti – priklauso nuo situacijos. Bet ne tai esmė. Juos tiesiog malonu aptarnauti.

– Kaip manote, ar žinomumas įpareigoja tam tikram elgesiui, etikai?

– Manau, kad taip – juk kažkam tas žmogus autoritetas, pavyzdys, jis diktuoja tai, kas yra norma.

Manau, kad tai žinomumo sąlyga. Turėtum jausti nors kažkokią atsakomybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)