Siekiant išsiaiškinti, ar šis traukos mechanizmas, konkrečiai – raudonos palaidinės efektas, būdingas ir žmonėms, buvo atlikta pora eksperimentų, rašoma „European Journal of Social Psychology“ straipsnyje „Raudona ir romantiniai vyrų polinkiai moterų atžvilgiu“.

Per pirmą eksperimentą pavyko nustatyti, kad pašnekovėms, vilkinčioms raudonos, o ne žalios spalvos palaidines, vyrai kur kas dažniau užduodavo intymaus pobūdžio klausimų.

Per antrą eksperimentą paaiškėjo, kad prie raudona palaidine vilkinčios pašnekovės vyrai prisėda arčiau negu prie tos, kurios drabužis mėlynas.

Analogiškas raudonos poveikis buvo nustatytas tiriant dalyvių požiūrį į savo pačių patrauklumą, taip pat bendrą aktyvumą ir nuotaiką. Remiantis padarytomis išvadomis, raudona spalva suveikia kaip bazinis neverbalinis dirgiklis, darantis įtaką su dauginimusi siejamam elgesiui tarp giminingų rūšių atstovų.

Vaikinai, suskubkite įsigyti šunį!

Pietų Bretanės universiteto profesorius Nicolas Guegenas atliko keturis tyrimus, kuriais mėgino išsiaiškinti, ar šuns buvimas greta didina tikimybę, kad aplinkiniai, į kuriuos kreipiasi šuns turėtojas, išpildys tam tikrus jo prašymus.

Šansus gauti moters telefono numerį greta vyriškio esantis šuo, pasirodo, padidina net tris kartus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją