Kaip rašoma tinklalapyje marieclaire.ru, štai kodėl reikia įtraukti į mitybos racioną produktų, turinčių cukraus:

Didina šansus pastoti

Jeigu jūsų artimos ateities planuose – motinystė, medikai greičiausiai patars vartoti vitamino E, jis didina šansus pastoti. Šio vitamino yra ne tik saulėgrąžų aliejuje (kurio juk negersite šaukštais), bet ir chalvoje, ypač gamintoje namuose. Pasidairykite šio skanėsto turguje.

Malšina skausmus per menstruacijas

Ar pastebėjote, kad prieš mėnesines labai norisi suvalgyti gabalėlį šokolado ar kokio nors saldumyno? Pasirodo, tokiu būdu organizmas signalizuoja apie hormonų lygio pokyčius organizme. Magnis, kurio yra šokolade (50 g šokolado yra magnio paros norma), numalšins skausmus pilvo srityje, o pyragaitis tokiomis dienomis padės padidinti serotonino, nuotaikos hormono, lygį.

Skatina smegenų aktyvumą

Saldumynai lyderiauja tarp produktų, kurie aktyvina smegenų veiklą. Pirmoje vietoje – juodasis šokoladas, turintis daug kakavos, nes pieniniame šokolade tėra daugiau riebalų, kurie trukdo susikoncentruoti ir netgi lėtina mąstymo procesus, reakciją. Ir jokiu būdu ne baltasis šokoladas, kuris, po teisybei, neturi nieko bendra su šokoladu. Jei laukia daugiau darbo ar artėja egzaminai, pasirūpinkite iš anksto juodojo šokolado. Jis turi mažiau kalorijų ir puikiai padeda įveikti nervinę įtampą.

Daro mus laimingus

Jau ne vienerius metus kalbama apie laimės hormoną, o juk jo yra būtent saldumynuose. Saldainiai, šokoladas padeda organizmui gaminti didesnį kiekį serotonino, laimės hormono, kuris palaiko gerą nuotaiką, didina endorfinų lygį, kelia pasitenkinimo jausmą, netgi savotišką euforiją. Be to, šokoladas suteikia energijos. 99,9 proc. cukraus – angliavandeniai, kurie yra idealus energijos šaltinis. Šie angliavandeniai – vadinamieji greiti degalai, jie praktiškai akimirksniu utilizuojami. O nuotaika priklauso nuo energijos kiekio organizme.

Padeda išgyti nuo peršalimo

Jei vakarais mėgstate ne tik išgerti arbatos su citrina, bet ir sukrimsti gabalėlį šokolado, galite pamiršti peršalimus šaltuoju metų laiku. Kodėl? Todėl, kad citrinoje yra vitamino C, o šokolado, vanilės ir cinamono kvapai skatina organizme gamintis imunoglobuliną, kuris saugo nuo pavojingų bakterijų, mikrobų ir virusų. Be abejo, šia peršalimo profilaktika nereikėtų piktnaudžiauti.

Padeda ilgiau išlikti jauniems

Ar nepastebėjote, kad bėgant metams mažiau norisi saldumynų? Labai retai būna garbaus amžiaus saldumynų mėgėjų. Tai – ne mitas, o realybė: atėjus menopauzei, sumažėja estrogenų lygis, todėl moterims mažiau norisi saldumynų, o periodiškai pasimėgaujantys desertu žmonės lėčiau sensta, lyginant su tais, kurie nemėgsta saldainių, šokolado ir pan. Saldumynai turi tokį poveikį, nes juose yra antioksidantų, kurie neutralizuoja laisvuosius radikalus. Daugiausia antioksidantų turintys saldumynai: medus, šokoladas, džiovintos slyvos, razinos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)