Senėjimas turi blogą reputaciją, ir moterys nuolat jaučia papildomą spaudimą atrodyti ir jaustis jaunatviškai. Taip neturėtų būti, bet taip yra. Nesenti yra nerealistiška, bet senėjimo nereikia bijoti: atvirkščiai, apklausos rodo, kad 40-ojo gimtadienio ir vėlesnių metų reikėtų laukti su džiaugsmu. Perkopęs 40 metų slenkstį, žmogus vis dar būna labai jaunatviškas ir jo nereikėtų laikyti senstelėjusiu.

Apklausus 2 tūkst. suaugusių žmonių virš 40 metų paaiškėjo, kad nuo 40 metų daugeliui respondentų gyvenimas tik prasidėjo. Tai nėra pabaigos pradžia, kaip, galbūt, jums atrodė paauglystės metais. Beveik pusė apklausos dalyvių pažymėjo, kad prasidėjus penktai gyvenimo dešimčiai, jie gali džiaugtis sveikesniais ir laimingesniais santykiais bei draugystėmis negu buvo sulaukus 20 ar 30 metų. Tokios jausenos pamatas – geresnis savęs ir kitų žmonių suvokimas.

Šis tyrimas taip pat turėjo gerų žinių norintiems paimti iš gyvenimo viską, kas įmanoma.

35 proc. respondentų pažymėjo, kad per metus atostogauja bent kelis kartus. Vidutiniškai jie vyksta į keliones keturis kartus: paprastai tai būna dvi trumpos ir dvi ilgesnės kelionės.

Keturi iš dešimties suaugusiųjų, vyresni negu 40 metų, nurodė, kad niekada nebuvo tokie laimingi, kaip dabar.

„SWNS Digital“ praneša, kad žmonės, dar nesulaukę 40 metų, turėtų atkreipti dėmesį į kelis patarimus. Beveik pusė iš minėtų suaugusiųjų teigė, kad jei turėtų galimybę atsukti laiką atgal, jie pakeistų savo mitybą ir fizinio aktyvumo įpročius. Kad palaikytų savo formą, dabar jie vidutiniškai sportuoja 1 val. 40 min. per savaitę.

Trečdalis respondentų nurodė, kad sulaukę 40 metų, sportuoja daugiau, negu anksčiau. Tai, žinoma, turėtų padėti kovojant su tokiais senėjimo požymiais kaip lėtesnė medžiagų apykaita, natūraliai didinanti antsvorį. 48 proc. respondentų sakė, jog sulaukę 40 metų, atidžiau stebi savo mitybą ar laikosi tam tikros dietos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)