Tyrimas atskleidė – tobulos krūtys yra apskritos, putlios, vidutinio dydžio, esančios viename lygmenyje, o jų speneliai – gana arti vienas kito.

Tyrimo autoriai išanalizavo, kokias krūtis labiausiai vertina plastikines operacijas darančios klientės ir plačioji visuomenė.

1000-čiui vyrų ir moterų parodė 25-ių 18–45 m. pacienčių, kurios norėjo estetinės ar rekonstruojamosios krūtų operacijos 2009–2019 m., krūtų nuotraukas, rašoma „The Sun“. Tyrimo dalyvių paprašė įvertinti kiekvienų krūtų patrauklumą penkių balų skalėje.

Vidutiniškai kiekvieną krūtų porą įvertino 2,5 balo, bet ryškių sąsajų tarp duomenų ir įvertinimų nepastebėta. Tyrėjų komandos nuomone, tai parodė skonių individualumą.

Tiesa, įžvelgta tam tikrų bendrų vertinimo kriterijų – pasirodo, kad visiems patrauklesnės apskritos, putlesnės krūtys.

Penkios poros krūtų, surinkusių daugiausia balų, buvo apskritos, jų viršutinė pusė putli ir labai mažai nusvirusios žemyn. Tarpas tarp tokių krūtų buvo nedidelis, atstumas tarp spenelių mažas, o atstumai tarp spenelių ir krūtų apačios taip pat nedideli. Šios krūtys buvo C dydžio. Tokio dydžio krūtis turi Jennifer Aniston, Blake Lively ir Rita Ora.

Pagal penkis aukščiausius įvertinimus surinkusių krūtų porų ypatumus, apskaičiuoti tokie matmenys:

Atstumas nuo krūtinkaulio iki spenelio – 21,1 cm,
atstumas tarp spenelių – 19,2 cm,
pagrindo plotis – 13,4 cm,
atstumas nuo spenelio iki krūties apačios – 7,4 cm,
krūtų apimtis – 343,7 kubiniai cm.

Sausio mėnesio žurnale „Plastic and Reconstructive Surgery – Global Open“ išpublikuoto tyrimo tikslas – pateikti rekomendacijų plastikos chirurgams, o ne nustatyti universalius grožio standartus, pabrėžė autoriai.

„Kaip matyti iš pateiktų išvadų, grožio suvokimas ir standartai skiriasi, priklausomai nuo žmonių amžiaus, kultūros, lyties bei seksualinės tapatybės“, – apibendrino tyrėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją