Štai princas Harry ir Meghan Markle nesivaržydami demonstruoja šiltus jausmus, nors, anot kūno kalbos eksperto, taip elgdamiesi jie faktiškai pažeidžia karališkąjį protokolą.

Princas Williamas ir princesė Kate retai susikimba rankomis būdami viešumoje ir toks jų elgesys yra nulemtas protokolo“, – per pokalbį su „Fabulous“ paaiškino kūno kalbos ekspertas Darrenas Stantonas.

Meghan Markle ir princas Harry

Visiškai neseniai karališkoji pora praleido savaitgalį Balmoralo pilyje ir tenai būdami tikrai nepaisė formalumų, tačiau per oficialius pasirodymus jie laikosi tradicijų, rašo „The Sun“.

„Kate ir Williamui tenka ypač svarbus vaidmuo karališkojoje šeimoje, kadangi dabar jie – Velso princesė ir princas, – dėsto D. Stantonas. – Tai reiškia, kad jie – arčiausiai eilėje į sostą ir vieną dieną taps karaliene ir karaliumi. Štai kodėl amžinatilsį karalienės protokolas jiems jau dabar yra kone privalomas.“

„Santūriai demonstruoti jausmus Williamas ir Kate sau leidžia nebent per mažiau oficialius pasirodymus, tokius kaip labdaros renginiai ir filmų premjeros“, – pamini D. Stantonas ir priduria, kad princas Harry ir M. Markle beveik visada susikibę rankomis, nors tai nėra normalus karališkosios šeimos atstovų elgesys.

Kūno kalbos ekspertas priminė, kad amžinatilsį karalienė Elžbieta II ir jos vyras princas Philipas niekada nesilaikydavo susikibę rankomis, todėl šis gestas laikomas nederamu karališkosios šeimos nariams.

Princas Williamas ir Kate Middleton

Princas Harry ir M. Markle šią nerašytą taisyklę sulaužė kad ir tada, kai, mirus karalienei Elžbietai II, su princu Williamu ir princese Kate pražingsniavo nuo Vindzorų pilies pro aplinkui susibūrusius žmones.

Nors už rankų ir nesilaiko, princas Williamas ir princesė Kate sugeba kitaip pademonstruoti prieraišumą, teigia D. Stantonas.

„Williamas ir Kate puikiai žino, ko iš jų tikimasi, be to, jie randa būdų, kaip išreikšti prielankumą vienas kitam, ir tai padaro daug natūraliau nei susikibdami rankomis“, – sako kūno kalbos ekspertas.

„Per oficialius pasirodymus šiltus jausmus jie reiškia užlaikytais žvilgsniais, taip pat subtiliais paplekšnojimais per nugarą. Kate sugeba taip įsistebeilyti Williamui į akis, kad judviejų pasitikėjimas vienas kitu nekelia nė menkiausių abejonių“, – nurodo D. Stantonas.

Princas Williamas ir Kate Middleton

Šv. Kalėdų mišios Sandringame 2017-aisiais tapo viena iš retų progų, kai Williamą ir Kate, lygiai kaip Harry ir Meghan, pavyko pamatyti susikibusius rankomis. Kita tokia proga pasitaikė per princesės Eugenie vestuves 2018-aisiais.

„Williamas ir Kate atsižvelgia į situaciją ir suvokia, kas kada tinka. Jausmų demonstravimo lygį visada lemia vieta, kurioje jie lankosi, ir jiems tenkantis vaidmuo“, – sako D. Stantonas.

Kitas kūno kalbos ekspertas, Robinas Kermode‘as, per pokalbį su „MailOnline“ pasakė štai ką: „Akivaizdu, kad Williamas ir Kate jaučiasi artimi vienas kitam, bet neatrodo, kad jiedu jaustų poreikį šitai įrodinėti, ypač per oficialius, valstybinės reikšmės renginius. Jie sudaro tvirtos poros įspūdį. Tokiems žmonėms nebūtina demonstruoti visam pasauliui, kaip stipriai myli vienas kitą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją