Valda Plisienė sako, kad mažus vaikus auginančios moterys neretai užsidaro namuose vien dėl to, kad išeiti su draugėmis tampa prabanga. Juk norint išeiti be mažųjų, neretai tenka samdyti auklę, kurių paslaugos tikrai nėra pigios, tad į laisvalaikį sau ne viena dėl to numoja ranka. Ieškodama, kaip pailsėti nuo rutinos, Valda ėmė kviesti mamas susiburti ir poilsį bei vaikų priežiūrą derinti su įdomia veikla.

„Aš pati turiu du vaikus ir man tas sėdėjimas namuose jau kelia siaubą. Norėjosi surasti būdų pailsėti ir sau, ir tuo pačiu padėti kitoms vėl atrasti save. Planų ir norų daug, nors oficiali veikla prasidėjo vos nuo liepos pradžios. Dar iki to turėjome kelis susitikimus su mamomis, su drauge organizavome renginį „Mama, atsibusk“ ir kvietėme mamas tiesiog susitikti pabendrauti, susipažinti prie kavos“, – atviravo Valda.

Paskatinimas imtis veiklos ir renginių organizavimo mamos, anot Vaidos, atėjo iš jos šeimos. Vienas dukters prašymas ją privertė suklusti.

„Esu veikli. Man norisi visiems padėti, dalytis gerumu. O vieną vakarą, kai migdžiau dukrytę, ji staiga paprašė: „Mama, nusišypsok“. Su ta idėja ir ėmiausi veiklos, kad mamos šypsotųsi, kad skirtų laiko sau, nepamirštų savo pomėgių. O juk jei moteris bus laiminga, laiminga bus ir šeima“, – atvirauja laisvalaikius mamos organizuoti ėmusi Valda.

Ėmusi ieškoti, kokia veikla siūloma mamoms, Valda sako pastebėjusi, kad tokių viešai skelbiamų veiklų ne tiek ir daug. Ieškojimai Valdai padovanojo pažintį ir su netradicinės jogos paslaptimis besidalinančia Egle Maziliauskiene, kuri taip pat yra dviejų vaikų mama. Abi jaunos moterys sumanė sujungti jėgas ir kartu kviesti mamas pasijuokti bei taip atsikratyti įtampos. Moterys sugalvojo ir kaip padėti mamoms, kurios neturi kur palikti vaikų – susitikimui pasirinko vietą, kur įkurta mobilios auklės paslauga.

Kodėl juokas? Abi pašnekovės atvirauja, kad norėjosi būdo, kaip atsikratyti įtampos. Valdai ir daugeliui suburtų mamų tai dar naujovė. Eglė sako tokią jogą praktikuojanti jau ne vienerius metus. Nors juoko joga skamba linksmai, Eglė neslepia, kad pradžia kai kuriems žmonėms nebūna labai nelengva, o kai kam emocijos gali virsti ir ašaromis.

„Juoko jogos metu atliekami kvėpavimo pratimai, iš pradžių nejauku juoktis per prievartą. Būna visko, būna, kad ima verkti, nors per mano vedamus užsiėmimus dar taip nebuvo nutikę“, – sako Eglė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)