Tinklalapis „Bright Side“ rado keletą stebinančių vestuvių tradicijų iš skirtingų šalių.

1. Rąsto pjovimas, Vokietija

Sena vokiečių vestuvių tradicija yra pjauti rąstą dideliu pjūklu su 2 rankenomis. Šis veiksmas parodo sutuoktinių sugebėjimą dirbti kartu ir įveikti visas kliūtis, kurios gali nutikti jų santuokoje.

2. 2 vaikai, Sudanas

Sudano „Nuer“ gentyje vestuvės baigiamos tik tada, kai žmona pagimdo 2 vaikus. Jei žmona turi tik vieną vaiką, vyras gali paprašyti skyrybų. Jei vyras miršta, jo brolis turi tapti nauju našlės vyru.

3. Varpo daužymas, Gvatemala

Po vestuvių ceremonijos Gvatemaloje visi svečiai važiuoja į vyro namus. Vyro motina sveikina naujai susituokusią porą sudaužydama baltą varpą, pripildytą ryžių, miltų ir grūdų. Tokia tradicija simbolizuoja klestėjimą ir gausą.

4. Stiklo daužymas, žydų tradicija

Kai baigiasi žydų vestuvių ceremonija, nuotaka ir jaunikis žengia per maišą, pripildytą stiklo, kad jį sutrupintų. Šis veiksmas turi keletą reikšmių – viena iš jų yra parodyti, kad santuoka yra kupina ir liūdesio, ir džiaugsmo, kita – pademonstruoti, kad net ir sunkiomis akimirkomis būsite šalia vienas kito.

Jaunavedžiai

5. Verkimas, Kinija

Nuotaka iš Tujia etninės grupės Kinijoje turėtų mėnesį prieš savo vestuves po vieną valandą kasdien verkti. Taip pat – ir per pačią ceremoniją. Praėjus 10 dienų, kai nuotaka pradėjo verkti, prisijungia jos mama, o dar po 10 dienų – močiutė. Mėnesio pabaigoje kiekviena šeimos moteris verkia kartu su nuotaka. Tai turėtų būti džiaugsmo ir laimės išraiška. Moterims verkiant skirtingais tonais, tai skamba beveik kaip daina.

6. Nuotakos lėlė, Puerto Rikas

Per vestuves Puerto Rike sutuoktiniai turi lėlę, kuri yra atrodo kaip nuotaka ir yra panašiai apsirengusi. Lėlė papuošta papuošalais, kurie vėliau nuimami ir atiduodami svečiams. Šie, tikimasi, mainais į lėlę įdės pinigų.

7. Spjaudymasis į nuotaką, Kenija

Massai mergaitės iš Kenijos paprastai teka už vyrų, kurie yra daug vyresni. Vestuvių ceremonijoje nuotakos tėvas ar brolis spjauna nuotakai ant galvos, šitaip ją palaimindami. Tada ji palieka namus su nauju vyru ir keliauja į naujus namus, kad ir kaip toli jie būtų.

8. Draudimas naudotis vonios kambariu, Indonezija

Borneo saloje Tidongo gentis laikosi senovės tradicijos, draudžiančios poroms po vestuvių 3 dienas ir 3 naktis naudotis vonios kambariu. Štai kodėl vestuvių ceremonijos metu nuotaka ir jaunikis gauna labai nedidelį kiekį maisto ir gėrimų. Jie tiki, kad ši tradicija padės išlaikyti ilgą, laimingą ir vaisingą santuoką, o jos nepaisymas sukels didelę nesėkmę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)