– Ar jūs save laikote sėkmingu žmogumi?

– Taip, bet sėkmė nėra materialus dalykas. Tai yra požiūrio klausimas, nes tu į tą pačią situaciją gali pažiūrėti pozityviai arba negatyviai. Aš iš prigimties turiu kažkokį pozityvumo geną, nes jei man atsitinka net kažkas negero, aš labai greitai tai konvertuoju į labai gerą patirtį. Jei man skauda galvą, reiškia valio – aš ją turiu. Ir tai man iš tikrųjų padeda jaustis labai laimingai.

– Kalbam šį vakarą apie mokslus ir jų svarbą. Taigi, ką esate baigusi, koks jūsų išsilavinimas?

– Labai įdomiai jaučiuosi pakviesta į pokalbį tokia tema, nes taip, aš esu tas eksponatas, kuris nėra baigęs aukštojo mokslo. Visų pirma, reikėtų atsiminti, kad kai aš būčiau turėjusi studijuoti, dar buvo sovietų sąjunga, posovietinis socializmas. Buvo visiškai kitokia švietimo sistema ir visi kiti dalykai. Nebuvo begalės profesijų ir buvo visai kiti vertinimo kriterijai. Tai viena aplinkybė, kodėl aš nestudijavau, antra aplinkybė – aš sąmoningai labai anksti sukūriau šeimą, sekė vienas paskui kitą du vaikai. Po to, aš jaučiau labai didelį alkį veiklai, vaikams paaugus iškart nuėjau į praktinę veiklą. Tuo metu su vyru turėjome didelę įmonę, kai du meno žmonės atėjo į medicinos pasaulį, buvo iš tikrųjų gana įdomu. Ir ten aš įsiliejau į įvairiausias praktikas ir veiklas. Taip gavosi, kad aš, nebaigusi studijų, gyvenime imdavausi veiklų, kurios mane inspiruodavo mokytis ir įgyti naujų žinių, nes be žinių tikrai nieko gero kokybiškai nenuveiksi.

– Ar kada nors kompleksavote dėl to, kad nesate baigusi aukštojo mokslo? Ar buvo situacijų, kai jūsų paklausdavo ir turėdavote atsakyti, kad nesate nieko baigusi, tik vidurinę?

– Kažkaip nelabai manęs klausia tokių dalykų, bet buvo tokių situacijų, kai aš jaučiausi nesmagiai. Ir dabar jokiu būdu aš nelaikau to savo privalumu. Bet laikui bėgant keitėsi mano požiūris ir aš šiame etape suprantu, kad moku pakankamai, kad kažko nemokėčiau, tai yra normalu. Turiu pakankamai kompetencijų, jaučiuosi komfortabiliai nebaigusi aukštojo mokslo ir galėdama daryti tai, kas man gyvenime patinka. Ir darydama tai gerai, nes aš iš to gyvenu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)