Kūno rengybos srities influencerė jaunystėje nesidomėjo sportu, bet prasidėjus menopauzei suvokė, kad teks keisti gyvenseną.

Kalifornijoje gyvenanti Laura Heikkila tapo asmenine trenere susilaukusi dukters, tada jai buvo 35-eri ir ji pajuto, kad metas keisti profesiją.

Jos pasirinkimas įdomus dar ir todėl, kad nei paauglystėje, nei jaunystėje nesportavo ir nė negalvojo apie sportą.

Moteris sako, kad iki 30 metų nekreipusi dėmesio į mitybą ir apskritai tuo metu dažnai maitindavosi greituoju maistu.

Vėliau, prasidėjus menopauzei, influencerė suvokė, kad bėgant metams moterims vis sunkiau jaustis seksualioms.

„Moterims daug sunkiau nei vyrams. Vyrai su metais laikomi vis seksualesni, o moterys nustumiamos šalin, sakoma, kad jos niekam nebetinkamos“, – teigė moteris interviu „Daily Star“.

Prasidėjus menopauzei, Laurai ėmė nebepatikti, kaip atrodo jos kūnas, bet ji nusprendė nepasiduoti ir ieškoti sprendimų. Norėdama fiksuoti savo pastangas ir padėti kitoms moterims, ji sukūrė instagramo paskyrą „So This Is 50“ („Taigi, 50“). Paskyra, kurioje ji pasakoja sekėjoms apie savo progresą, turi jau apie 100 tūkst. sekėjų.

Šiuo metu 55 m. amžiaus moteris sako anksčiau neturėjusi tokio treniruoto kūno. Prisimindama savo iniciatyvos pradžią ir apmąstydama nueitą kelią Laura didžiuojasi įgyvendinusi nemažai pokyčių ir daug pasiekusi.

„Kilnoju svarmenis, iš tiesų kilnoju gana nemažus svorius, – pasakojo ji. – Kai buvau jaunesnė, kilnodavau mažesnius svorius, vis dėlto po 50 m. labai svarbu sportuoti su svarmenimis.“

Influencerė sudaro klientams sporto programą ir mitybos planą, įprastai į juos būna įtraukta 10 tūkst. žingsnių per dieną ir svarmenų kilnojimas. Laura nori viso pasaulio moterims padėti geriau jaustis menopauzės metu.

Įprastai menopauzės metu moterys susiduria su įvairiais simptomais: karščio bangomis, vangiu mąstymu (angl. brain fog), energijos stygiumi ir motyvacijos trūkumu.

Influencerė pabrėžia – norint sušvelninti menopauzės simptomus, labai svarbu sportuoti ir keisti gyvenimo būdą.

„[Kai sportuoji], nejauti energijos stygiaus, dėl ko sendami skundžiasi daugelis žmonių, – aiškino ji. – Sunku matyti, kaip kūnas keičiasi dėl amžiaus, kita vertus, aš jaučiuosi gyvybinga, energinga ir nesijaučiu prislėgta.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją