Ne visada plaukai ima slinkti dėl vienos priežasties. Neretai susipina keli veiksniai, dažniausi kaltininkai – stresas, netinkama mityba, įvairios alopecijos formos, plaukai slenka po nėštumo, o pastaruoju metu – ir persirgus koronavirusu, rašoma tinklalapyje womenshealthmag.com.

Kaip rašoma Harvardo medicinos mokyklos ataskaitoje, „praktiškai visos moterys vienu ar kitu gyvenimo etapu susiduria su plaukų slinkimu. Plaukai gali imti retėti nuo brendimo pradžios, bet dažniausiai moterys pastebi, kad prasidedant menopauzei plaukai ima plonėti“. Apskritai plaukų slinkimas, plikimas prasideda arba suintensyvėja žmonėms senstant, rizika didėja, jeigu giminėje būta tokių atvejų.

Plaukų slinkimu skundėsi ir daug garsių moterų. Žvaigždės šito neslepia – Khloe Kardashian, Jada Pinkett Smith, Viola Davis ir kitos atvirai pasakojo apie šią problemą ir įvardino jos priežastis.

Štai šios aštuonios garsios moterys papasakojo, kaip ir kodėl joms slinko plaukai:

1. Jada Pinkett Smith

Jada Pinkett Smith

2022 m. „Oskarų“ apdovanojimo ceremonijoje komikas Chrisas Rockas neabejotinai turėjo omenyje J. Pinkett-Smith plikumą, juokaudamas, kad ji galėtų vaidinti filmo „Eilinė Džeinė“ tęsinyje. J. Pinkett-Smith tik pavartė akis – juk ne kartą buvo kalbėjusi apie savo plikumą. 50 m. amerikiečių aktorė pirmą kartą prabilo apie šią savo problemą 2018 m.: „Kai tai prasidėjo, buvo baisu. Kartą maudžiausi duše ir pamačiau, kad rankose lieka saujos plaukų. Pagalvojau: „Dieve mano, nejau liksiu plika?“ Tą kartą tiesiogine šio žodžio prasme drebėjau iš baimės. Todėl nusikirpau plaukus ir toliau tą darau.“

Neseniai J. Pinkett-Smith nusprendė visiškai nusiskusti plaukus – tą padaryti paragino duktė Willow Smith. „Willow mane paskatino, buvo metas...“, – parašė ji instagrame ir pridūrė, kad dabar, sulaukusi 50-ies, ketina skustis plikai.

2. Khloe Kardashian

2020 m. kovą prasirgusi koronavirusu, Khloe Kardashian pasakojo, kad jai išslinko daug plaukų.

„Praėjus dviem ar trims savaitėms po to, kai prasirgau „Covidu“, plaukai slinko tiesiog saujomis“, – pasakojo ji interviu „Refinery 29“. – Buvo baisu.“

Nuo tada ji ėmė keisti gyvenseną, kad vėl turėtų storus, sveikus plaukus, kaip anksčiau.

3. Viola Davis

Viola Davis

Interviu „Vulture“ aktorė Viola Davis pasakojo, kaip nuo alopecijos iškrito plaukai, kai jai buvo 28 metai. „Vieną rytą pabudau – atrodžiau kaip mohaukas [indėnas]. Viršugalvyje – didžiulė plikė“, – prisiminė ji.

Netikėtas nuplikimas paskatino V. Davis tapti sąmoningesne: „Sakau – šitiek metų nugyvenau, nesijausdama komfortiškai savo kūne. Su tuo baigta, – aiškino ji. Moteris daug metų slėpėsi po perukais, niekada nerodė savo natūralių plaukų, pasak jos, tai buvo ne pagražinimas, o pagalbinė priemonė. „Desperatiškai troškau, kad žmonės laikytų mane gražia. Turėjau bent iki tam tikro laipsnio išsilaisvinti iš šito jausmo“, – pabrėžė ji.

4. Naomi Campbell

Supermodelis Naomi Campbell

Supermodeliams, kaip ir visoms kitoms moterims, irgi slenka plaukai, Naomi Campbell – ne išimtis. Interviu „Evening Standard“ ji papasakojo, kad po daugelį metų trukusių šukavimų prieš madų šou ir kt. renginius jai atsirado plikų vietų galvoje. Be to, nuo plaukų priauginimo procedūrų, visiškai nusilpo jos plaukai.

„Dabar kur kas daugiau rūpinuosi savo plaukais, nes daug jų netekau nuo plaukų priauginimo procedūrų, – sakė ji. – Esu rūpestingesnė, darau įvairias procedūras.“

5. Alyssa Milano

Alyssa Milano

Alyssa Milano atvirai pasakojo, kad po koronaviruso infekcijos organizmas patyrė didžiulį stresą ir jai išslinko plaukai. Instagrame ji išpublikavo neilgą video pasakojimą apie savo patirtį.

„Pagalvojau – parodysiu, kas nutiko plaukams po COVID-19. Atkreipkite dėmesį, – parašė A. Milano, o pati filmavo, kaip šukuojasi ir kiek plaukų išslenka. – Šukuojuosi, štai kaip slenka plaukai.“

6. Tyra Banks

Tyra Banks

Buvusi modelis, laidos „Šok su žvaigžde“ vedėja Tyra Banks papasakojo interviu „The Wall Street Journal“, kad 2011 m., rašydama knygą „Modelland“, pastebėjo, kad dėl streso jai slenka plaukai. „Man prasidėjo nestipri alopecijos forma nuo streso“, – teigė ji.

7. Kristin Davis

Kristin Davis

Tikriausiai daugelis prisimena storus, žvilgančius Kristin Davis plaukus visose serialo „Seksas ir miestas“ serijose. Įdomu, kad pasibaigus garsiojo, daugelio pamėgto serialo filmavimui, K. Davis pastebėjo, kad pradėjo slinkti plaukai.

„Mano plaukai pasidarė nebe tokie kaip anksčiau, jie išretėjo, pasidarė ploni, lyg nebūčiau turėjusi storų plaukų“, – pasakojo aktorė WWD.

Iš pradžių aktorė per daug nekreipė dėmesio į plonėjančius plaukus, bet netrukus suprato, kad reikia kažką daryti. Net ir tada, kai plaukai neslinko, jai reikėjo profesionalų pagalbos, kad gražiai juos apipavidalintų. „Nemanykite, kad pabusdavau su Charlotte šukuosena“, – sakė ji.

K. Davis tapo „Volaire“ plaukų priežiūros priemonių atstove, apie šį gamintoją sužinojo iš savo plaukų stilistės.

8. Keira Knightley

Keira Knightley

Aktorė Keira Knightley daug metų dažė plaukus ir nepatyrė jokių šalutinių poveikių. Bet galiausiai pastebėjo negatyvų dažymo poveikį: „Įvairiems filmams man dažė plaukus visomis įmanomomis spalvomis, – pasakojo ji leidiniui „InStyle UK“. – Plaukų būklė taip suprastėjo, kad jie ėmė kristi man nuo galvos tiesiogine šio žodžio prasme!“

K. Knightley penkerius metus vaikščiojo su perukais ir slėpė po jais išplonėjusius plaukus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją