„Hack Spirit“ kalba apie aštuonis dalykus, kurių sėkmingi žmonės niekada nedarys savaitgalį.

1) Darbo susitikimai

Sėkmingi žmonės linkę vengti darbo susitikimų savo brangiu laiku, ypač savaitgaliais.

Savaitgaliai turėtų būti laikomi šventu laiku, skirtu įkrauti jėgas, pailsėti ir užsiimti tuo, kas teikia džiaugsmą. Jei nuolat dirbate darbo režimu, jūsų smegenys neturi galimybės atsinaujinti, o tai gali lemti perdegimą.

2) Pernelyg daug laiko praleidžiate prie ekrano

Televizijos serialų žiūrėjimas, naršymas socialinėje žiniasklaidoje ir žaidimai gali sukelti rimtą priklausomybę. Tačiau sėkmingi žmonės stengiasi vengti pernelyg ilgo laiko prie ekrano.

Taip yra todėl, kad per daug laiko prie ekrano gali sutrikdyti jūsų cirkadinį ritmą, todėl sunku gauti taip reikalingų poilsio valandų.

3) Draugų ir šeimos narių vengimas

Net jei jo sąraše yra milijonas darbų, sėkmingas žmogus niekada nepraleis savo brangių savaitgalių vengdamas artimųjų.

Laiko praleidimas su artimaisiais ne tik mažina stresą, bet ir suteikia džiaugsmo bei pasitenkinimo. Tai tarsi naujo mygtuko paspaudimas visai kitai savaitei.

Svarbu ne tik kopti karjeros laiptais, bet ir tai, ką pasiimsite su savimi.

4) Nesugebėjimas sportuoti

Savaitgalį praleisti suplanuotą treniruotę yra paskutinis dalykas, kurį darytų itin sėkmingas žmogus. Mankšta skatina kūrybiškumą, padeda sutelkti dėmesį ir išskiria visus geros savijautos endorfinus.

Nepamirškime ir streso. Mankšta padeda nuleisti garą, mažina kortizolio kiekį, todėl esate labiau atsipalaidavę ir pasiruošę bet kokiems iššūkiams.

5) Gėrimas be saiko

Nors gali kilti pagunda visiškai atsipalaiduoti ir savaitę atšvęsti su alkoholiu, sėkmingi žmonės linkę eiti kitu keliu.

Savaitgalį girtaudami galite jaustis labai išsekę ir nepasiruošę kitos savaitės iššūkiams.

Produktyvumas yra svarbus sėkmingų žmonių planų punktas. Jie vertina savaitgalį, o brangių valandų švaistymas geriant nėra jų stilius.

6) Miego ir poilsio praleidimas

Miegas yra naudingas protui. Pailsėjusios smegenys būna aštresnės, kūrybingesnės ir pasiruošusios priimti iššūkius. Be to, miego trūkumas gadina nuotaiką ir pakerta kantrybę.

Sėkmingi žmonės supranta sveiko kūno svarbą. Miego praleidimas silpnina imuninę sistemą, todėl tampate labiau pažeidžiami ligų.

Miegas gerina dėmesio sutelkimą, koncentraciją ir bendrą darbingumą. Tai tarsi slaptas sėkmės ginklas.

7) Betikslis klaidžiojimas po namus arba atidėliojimas

Sėkmingi žmonės savo laiką vertina kaip didžiausią turtą ir tikrai nešvaistys jo veltui.

8) Elektroninio pašto tikrinimas

Sėkmingi žmonės stengiasi iš visų jėgų, kad savaitgaliais nepakliūtų į elektroninio pašto spąstus. Žinoma, tai ne visada įmanoma.

Tačiau tikrinti ir atsakinėti į darbinius el. laiškus savaitgaliais – tai tarsi savanoriškai pasikviesti stresą į savo šventą laisvalaikį.

Sėkmingi žmonės supranta, kaip svarbu įkrauti jėgas. Jie supranta, kad nuolatinis prisirišimas prie darbinio el. pašto dėžutės – tai bilietas į perdegimą.

Be to, sėkmingi žmonės supranta, kaip svarbu nustatyti ribas. Jie žino, kad jei niekur nenubrėš ribos, darbas suvalgys visą jų laisvalaikį.