Galvos plovimo klaidos būna kuo įvairiausios, pradedant nedėmesingumu plaukų šaknims ir baigiant kondicionieriaus nenaudojimu. Be to, net jeigu manote, kad viską darote teisingai, derėtų prisiminti, kad net galvos plovimas – tai erdvė tobulėti.

Pirmiausia, nepamirškite, kad pažeidžiamiausi plaukai tampa tada, kai yra šlapi, o dėl įpročiais tapusių jų priežiūros klaidų gali tik dar labiau nukentėti.

Tačiau nusiraminkite, nes tuojau pat taps aišku, ką turite daryti ir ko daryti nevalia, kad įprastas galvos plovimas prilygtų plaukų puoselėjimo procedūrai. Kad taip nutiktų, toliau pateikti patarimai iš portalo vogue.in turėtų virsti automatiniais veiksmais – kuo greičiau, tuo geriau.

Neįguskite pernelyg dažnai naudoti šampūną

Kad ir kaip norisi išsiplauti galvą po intensyvios, darbų kupinos dienos, atminkite: per dažnai trenkant ją šampūnu gali susidaryti muilo nuosėdų sluoksnis, dėl kurio plaukai netenka natūraliai išskiriamų apsauginių riebalų. Atsakymas į klausimą, kaip dažnai plauti galvą, labai individualus, be to, jis priklauso ir nuo tokių aplinkybių kaip oras ir pan. Bet ar žinojote, kad nėra būtina kaskart naudoti šampūno norint, kad plaukai būtų švarūs? Privalote suprasti, kad plaukus plauti reikia tada, kada reikia, o ne kada norisi.

Prieš plaudamos galvą, plaukus iššukuokite

Kadangi labiausiai plaukai trūkinėja, kai yra šlapi, prieš lendant po dušu reikėtų pasirūpinti, kad jie nebūtų susivėlę. Tad čiupkite šepetį arba šukas ir iššukuokite plaukus, pradėdamos nuo pačių galiukų ir palaipsniui užgriebdamos vis ilgesnę atkarpą, kol priartėsite prie pat šaknų. Kai nebeliks jokių sąvėlų, galvos trinkimas taps malonia, plaukų netraumuojančia procedūra.

Neplaukite plaukų karštu vandeniu

Aukštoje temperatūroje atsiveria ir apsinuogina plaukų kutikulė, todėl plaukai tampa labiau pažeidžiami, o jų šaknys pradeda silpnėti. Plaukus rekomenduojama plauti drungnu vandeniu. Tokios temperatūros tikrai pakanka, kad plaukai pasisavintų visas gerąsias naudojamų produktų savybes ir būtų tinkamai sudrėkinti kondicionieriaus. Galiausiai plaukus reikia praskalauti šaltu vandeniu, kad kutikulė užsivertų ir visa drėgmė pasiliktų plauko viduje. Tokia metodika leidžia sumažinti plauko iškritimo tikimybę ir išlaikyti neprilygstamą žvilgesį.

Kruopščiai ištepkite plaukus kondicionieriumi

Jeigu kondicionierių paskirstysite netolygiai, plaukai išsausės, nusilps. Jei norite, kad sruogos atrodytų glotnios ir lygios, nesusišiaušusios, kondicionieriumi plaukus pasistenkite padengti per visą ilgį ir tolygiai. Šiuo tikslu galima pasinaudoti retomis šukomis, ypač jei plaukai garbanoti, banguoti. Tai atlikus, plaukus būtina kruopščiai išskalauti, kad priemonės neužsiliktų.

Netrinkite galvos rankšluosčiu, kol plaukai taps beveik sausi

Nuo intensyvaus galvos trynimo rankšluosčiu drėgni (taigi, labiausiai pažeidžiami) plaukai sausėja. Pažeidžiama jų kutikulė. Dėl tokio įpročio plaukai lengvai veliasi, atrodo pasišiaušę. Jeigu nenorite, kad taip nutiktų, leiskite plaukams išdžiūti savaime arba atsargiai juos nusausinkite, tačiau ne rankšluosčiu, o minkštesniu audeklu: tam puikiai tiks seni, nešioti nebetinkami trikotažiniai marškinėliai.

Naudokite tinkamą kiekį bet kurio produkto

Jeigu šampūno arba kondicionieriaus gamintojas nurodo, kad priemonės reikia naudoti tiek, kad jos išspaudus susidaranti balutė nebūtų didesnė už monetą, vadinasi, tik taip ir reikia elgtis. Jei persistengsite – naudosite per daug šampūno arba kondicionieriaus, – plaukai pradės sausėti, po plovimo atrodys riebaluoti, bus pasišiaušę, nežvilgės.

Nekaitaliokite produktų be jokios sistemos

Kadangi plaukai nelengvai prisitaiko prie skirtingų formulių, kurių pagrindu gaminami skirtingų prekių ženklų produktai, bus daug geriau, jeigu įprasite naudoti vieno tipo šampūną arba kondicionierių. Neleiskite, kad jus apmulkintų patraukli reklama. Verčiau skirkite laiko savarankiškam tyrimui ir išsiaiškinkite, kokios rūšies produktus derėtų rinktis konkrečiu sezonu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją