1. Daug pasiekusių, sėkmingų vyrų organizme daug testosterono?

Yra tiesos šioje teorijoje. Harvardo universiteto mokslininkai pastebėjo ryšį tarp testosterono ir dešiniojo smegenų pusrutulio vystymosi, rašoma tinklalapyje marieclaire.ru. Didelį testosterono lygį turinčių vyrų kairysis smegenų pusrutulis išvystytas prasčiau, dešinysis – geriau. Todėl tokie žmonės pasižymi erdviniu matymu, jiems puikiai sekasi matematika, architektūra, geometrija ir pan., taip pat kūrybinė veikla. Vyrai, kurių gerai išvystytas dešinysis pusrutulis, ne šiaip įsimena informaciją, bet akimirksniu įvertina, sintezuoja ir pateikia jau naują informacinį produktą. Todėl mokslininkai sako, kad testosteronas – civilizacijos variklis; jį dar vadina statuso hormonu.

2. Kodėl vieni vyrai sensta greičiau, kiti lėčiau?

Tai irgi susiję su hormonais. Testosteronas ima gamintis sėklidėse dar vaisiui bręstant gimdoje, jo pikas – pereinamuoju amžiumi. Dėl testosterono paaugliams ima didėti varpa, augti barzda, ūsai, poodinis riebalų sluoksnis pagal vyrišką tipą, keičiasi balso tembras ir galiausiai atsiranda lytinis potraukis. Su metais testosterono palaipsniui mažėja, kiekvienam vyrui – pagal savą genetinę programą. Vidutiniškai po 30 metų testosterono kiekvienais metais mažėja po 1–2 proc. Svarbu stebėti svorį, – apkūniems vyrams po 30 metų testosterono kasmet sumažėja 10–20 proc., – ir dažniau turėti seksualinių santykių – tas stimuliuoja testosterono gamybą organizme.

Asociatyvioji nuotr.

3. Kas turi įtakos penio dydžiui?

Penio dydis – lyg vyriškas kraitis. Tai – genetinis veiksnys, loterija. Moksliškai aiškinant, varpos dydis priklauso nuo, kaip erekcijos metu akytkūniai prisipildo kraujo. Vienų vyrų akytkūniai stipriai prisipildo kraujo, ir penis padidėja tris kartus, kitų penio dydis pakinta nežymiai. Norma laikomas penio ilgis ramybės būsenoje – nuo 5cm, o erekcijos metu – 13–18 cm. Manoma, kad penis gali augti iki 23–24 metų.

4. Ar galima spręsti apie penio dydį pagal nosies dydį?

Dar sprendžia pagal didįjį pėdos pirštą, pagal nykščio storį... Medikai tikina, kad visa tai nesusiję – vyras su mažais delnais gali turėti išskirtinio dydžio penį.

5. Ar tiesa, kad plaukuoto kūno vyrai – geri meilužiai?

Azijiečiai, indai praktiškai neturi plaukų ant kūno, bet seksualiai nenusileidžia ispanams ar gruzinams. Apskritai plastikos chirurgų teigimu, su amžiumi vyrams daugėja ant kūno plaukų, o moterims mažėja. O kas ims tvirtinti, kad brandaus amžiaus vyrų libido stipresnis nei jaunuolių?

6. Kodėl vyrams susiformuoja krūtys?

Antsvorio turinčių vyrų organizme yra daugiau moteriško hormono estrogeno, kuris veikia pieno liaukas ir sutiekia moteriškumo vyrų figūrai. Daugeliu tyrimų įrodyta – riebalinis audinys yra didelis endokrininis organas, kuris sintezuoja daugumą hormonų, taip pat ir estrogeną. Jei vyrui krūtys ima kabėti kaip moteriai, jam metas pas endokrinologą.

7. Nejau ir vyrui bus klimaksas?

Tokiomis frazėmis geriau nesimėtyti, ypač vyrams girdint. Vadinamoji andropauzė vyksta ne taip intensyviai kaip menopauzė moterims. Bėgant metams, palaipsniui mažėja testosterono lygis (po 50 m. bent 10–20 proc. vyrų sumažėja testosterono). Šitai pastebima: silpnėja atmintis, dėmesys, atsiranda problemų su erekcija, libido, stiprėja prakaitavimas, greičiau juntamas nuovargis. Efektyviausia terapija – seksas ir sportas, o dar geriau – karšta meilė kaip 17 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)