Jūs darote iš savęs auką

Dažniausiai mes patiriame aukos kompleksą, kai nedelsiant sureaguojame į stresą ir atsisakome pažvelgti į situaciją blaiviomis akimis. Kažkas „ne taip“ į jus pažiūrėjo ar „kažką ne taip kažką“ pasakė, nepasisveikino gatvėje ar pažėrė kritikos (net ir konstruktyvios) – ir štai, suraukusios antakius, mes jau nusprendžiame, kad visi šiame pasaulyje ryžtingai nusiteikę prieš mus, rašoma tinklalapyje marieclaire.ru. Tačiau tereikia žengti vieną žingsnį atgal ir pažvelgti į savo situaciją iš šalies, ir iš karto suprastume, kad mus įskaudinęs „kaltininkas“ veikiausiai pats buvo prastos nuotaikos ir, galbūt, net neišgirdo, kaip mes bandėme su juo pasisveikinti pakeliui į darbą.

Nuolat dėl kažko pergyvenate

Nuolatinis susirūpinimas – pavojinga būklė. Viena vertus, daugelis psichologų ją laiko nesąmoningu bandymu išspręsti potencialias problemas, kurios gali tykoti mūsų ateityje. Kita vertus, dažniausiai tokia būklė neduoda nieko gera ir tik toliau tempia mus gilyn į neigiamų emocijų ir nepagrįstų baimių šulinį. Gana dažnai mes pradedame ieškoti išeities iš padėties, nors dar nieko bloga neįvyko. Kai aš pati pradedu taip elgtis, stengiuosi save sustabdyti: „Spręskime problemas tuomet, kai jos įvyks“.

Lyginate save su kitais

Žvalgotės į kažkokios jums nepažįstamos merginos „Instagram“ profilį ir pastebite, kad ji vėl buvo išvykusi atostogų, nusipirko naują dizainerio rankinę ir pastebimai sulieknėjo – ir štai, jūs jau esate nusiteikusi užsidaryti tarp keturių sienų ir niekam nesirodyti. Tačiau jūs nežinote, jog labai tikėtina, kad ir ši mergina taip pat seka kokią nors socialinių tinklų žvaigždę ir mąsto panašiai, kaip ir jūs. Nuotraukos nėra rodiklis, ir mažai žmonių gali užtikrintai pareikšti, kad jų gyvenimas yra idealus.

Stresas

Mus dažnai užvaldo neigiamos emocijos, kai regime kitų žmonių sėkmę: kažkas susižadėjo, kažkas įsigijo būstą pačiame miesto centre, kažkas rado puikų darbą. Tačiau juokingiausia, kad svetimų žmonių sėkmė niekaip nėra susijusi su jumis. Iš jūsų niekas nieko nepavogė, ir jūsų gyvenimas niekaip nepasikeitė, jog kažkas savo merginai nupirko žiedą su briliantu.

Klausotės ir klausote savo vidinio kritiko

Šis draugužis tūno kiekviename iš mūsų ir išlenda pačiais netinkamiausiais momentais. Kai kurių žmonių galvose jis tik šnabžda savo komentarus, o kitiems – garsiai išrėkia. Šis vidinis balsas gali išrėžti pačias skausmingiausias frazes: „Tau nieko nepavyks“, „Tu niekada nesulieknėsi“, „Tave paliks vyras“, „Tavęs niekas nemyli“ ir panašiai. Tačiau šiuo atveju svarbu suprasti vieną dalyką: jeigu jūs pati neleisite, jūsų vidinis kritikas niekada neprasižios. Galiausiai šis balsas tėra mūsų pasąmonės rezultatas, kuris, deja, išryškėja po mūsų nesėkmių. Štai kodėl jį visuomet reikia blokuoti.

Jūs įstrigote praeityje

Mąstydamos apie praeities įvykius, jūs išplėšiate save iš dabarties ir pasineriate į realybę, kuri daugiau neegzistuoja. Mes visi klystame ir retkarčiais užlipame ant to paties grėblio, tačiau mes visi mokomės iš savo klaidų. Šioje vietoje derėtų ir sustoti. Gyvenimas praeitimi nepakeis jūsų dabarties ir, svarbiausia, nieko nebeištaisys. Jūs tiesiog liksite sėdėti toje pačioje vietoje, vėl ir vėl išgyvendama gniuždantį gėdos jausmą, gailestį sau ar savigraužą.

Jei nuolat spoksosite į galinio vaizdo veidrodėlį, galite padaryti avariją. Žvelkite į priekį ir tik retkarčiais atsisukite į tai, ką seniai pravažiavote.

Nemokate vertinti gerų dalykų

Jei jūsų gyvenime įvyksta kažkas gera, jūs nurašote tai atsitiktinumui. Jei nutinka kažkas bloga, jūs tiksliai žinote, kad taip įvyko dėl to, kad esate nekompetetinga / netalentinga / nepatraukli / nedrąsi ir panašiai. Kiekvieną dieną mes susiduriame tiek su neigiamais, tiek su teigiamais išbandymais ir įvykiais. Viskas priklauso nuo to, į kuriuos iš jų kreipsite daugiau dėmesio.

Išmokite jausti dėkingumą už bet kokią pozityvią smulkmeną – tai laimingo gyvenimo pamatas. Prisiminkite Šekspyro žodžius: „Šiame pasaulyje nėra nei blogų, nei gerų dalykų. Egzistuoja tik mūsų požiūris į juos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)