Tiesą pasakius, gyventi, ko gero, norėčiau ir galėčiau 2 iš 50-ies – ir tai yra Kalifornija bei Oregonas. Na, gal dar kažkaip išgyvenčiau Ilinojuje, turinčiame Čikagą: iš esmės gana nuobodžioje valstijoje, kuri turi miestą, šnabždantį istoriją. Jei Čikagoje sienos prabiltų, jos papasakotų jums apie italų gaujas, apie iš čia vedusį „Route 66“ kelią, apie į baugščiai į miestą užvertusius akis lietuviukus.

Jūs pastebėjote, kad Amerikos lietuviai saviškius vadina lietuviukais? Aš pastebėjau.

Aišku, to paties ir gal net dar daugiau prišnabždėtų Niujorkas Niujorko valstijoje. Bet tai ne tiek svarbu – svarbiausia, kad daugumą valstijų smagu pervažiuoti. Smagu apie jas pasvajoti. Labai įdomu suprasti, kokios jos skirtingos. O gyventi ten nenorėčiau.

Amerikiečių autorės Noros Roberts knygą „Naktinis darbas“ man padovanojo leidykla. Leido pačiai pasirinkti ir aš tai be vargo padariau. Jei mane nors kiek pažįstate, žinote, kad aš iškart pasigriebsiu knygą, kurioje keliaujama po JAV. Ypač, jei ta knyga „Goodreads“ platformoje įvertinta solidžiomis 4,2 žvaigždutėmis iš 5.

Hario vaikystė – tai jo vienišos mamos kova su vėžiu. Jos pasispardymai, stengiantis įveikti ligą ir gyvenimo sunkumus. Jos ir jos sesers pastangos.

Haris pasirodo turintis aštraus proto ir miklių rankų talentą. Ir nuo labai ankstyvo amžiaus jis jį išnaudoja savo šeimos gerovei. Berniukas eina vogti. Ir vagia, jei taip galima pasakyti, etiškai.

Iš mažo vagies išauga didelis. Jis – virtuozas, kurį jaudina ir užveda užduotys, o jis sau jas išsikelia vėl ir vėl. Treniruojasi. Mokosi visko, kas galėtų praversti vagiant. Haris keičia tapatybes ir keliauja po plačias Amerikos Valstijas. O ten, žinoma, ir meilė, ir priešai, ir draugai.

Autorė tiesiog yra geniali pasakotoja. Ji geba pinti detales, prie jų pririšti taip, kad nenusibostų laukti atomazgos. Ir gal vienintelis mano priekaištas knygai – tai, kad joje viskas tiesiog klostosi per gerai, jog retkarčiais nepagalvotum: banalu. Tačiau šią mintį iškart keičia apsėdimas, kad ji nesibaigtų.

Man tai – tobula atostogų knyga. Aišku, jei norite draugams pasigirti, kad visą vasarą skaitėte Nyčę, tai ji jums netiks. Bet kaip aš ją rijau paplūdimyje, kaip jos eilutės bėgo, tarsi siūlės, patempus iširusį galą.

5 žvaigždutės iš 5. Valstijų vaizdiniai ir skoniai užgožė bet kokį pasipriešinimą. O ši knyga – ypač maloni mylintiems skonius, ragavimą ir maistą. Rekomenduoju jūsų vasaros skaitiniams ramia širdimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją