Apie kokį elgesį rašysiu dabar? Neištikimybę. Neištikimybė daugelį skaudina. Mano pirmoji meilė buvo neištikimas, tad pažįstu sumautą neištikimybės jausmą. Na ir pats svetimavimo faktas man yra nepriimtinas. Tačiau rašyti apie pačią neištikimybę nenoriu. Šios saulėtos dienos tekstas apie tai, kad už tą patį neištikimybės faktą vertiname skirtingai. Šį kartą tekstą rašysiu ne iš savo minčių užkaborių ir net ne iš kokio Psichology Today. O iš to ką jūs man rašėte.

Paprašiau jūsų, kad surašytumėte man viską ką galvojate apie neištikimybę ir lytį. Noriu jūsų žinutes išsaugoti tekste tam, kad tai nebūtų vien tik mano pamąstymai apie dalykus. Ačiū, kad dalijotės savo mintimis, kadangi jų gavau nemažai, išrinkau labiausiai nesikartojančias. Taigi:

– Neištikimoms moterims priklijuojamos siaubingos etiketės, vyrams atvirkščiai – tampa herojais;

– Priklauso kokia tavo aplinka, vis dažniau pastebiu, kad vertinama neigiamai tiek vieno, tiek kito neištikimybė;

– Neištikima moteris – pasileidėlė, nesaugo šeimos, o vyras – vargšas, „moters neaprūpintas“;

– Moteris, juk čia baisu, o vyras mačo;

– Kad ir kaip bebūtų, moteris visada bus kalčiausia;

– Suprantama, kad vyrai visada dairysis į kairę, o moterys dažnai pasmerkiamos už tai;

– Vyrui gi nieko tokio, gi vyras, čia jo prigimtis. O moteris tai namus ir šeimą griauna.

Viską apibendrinus užsimaniau tėkštelt minčių kuokštą ir aš. Bėda ta, kad moteris šeimoje yra susieta su namų židinio, jaukumo ir ten taip toliau, kūrimu. Todėl esame linkę kaltinti dėl tam tikrų partnerio poelgių PARTNERĘ: moteris nesukūrė šeimoje jaukaus židinio, tai išėjo pas kitą. Ane?

Na ryškiausia aukos kaltinimo iliustracija yra smurtas/seksualinė prievarta. Kaip ten tas policininkas sakė apie merginą, kurią išprievartavo po išėjimo į naktinį klubą? Mažiau raitytis reikia, pati prisiprašė? Aiškesnio pavyzdžio sugalvoti ir nebegaliu.

Su neištikimybe dažnu atveju irgi tas pats. Kažko iki galo nepadarai, todėl partneris pasuko į kairę. Bet, o gal abu santykiuose ne iki galo kažką daro, kad viena(s) ar kita(s) nusuko į kitą pusę? O gal partnerio problema, kad jis linkęs sukti į kitą pusę? Neištikimybė gali turėti daug dedamųjų priežasčių, galima nužingsniuoti net į vaikystę ir iš jos paaiškinti, kodėl vyras ar moteris buvo neištikima(s). Todėl kaltinti lytį, pavyzdžiui moterį, neįsigilinant ir iškart nulinčiuojant: TU KAŽKO NEPADAREI, kad vyras neištikimas, yra nelegalu.

Sekite Mariją „Instagram“.