Ir, rodos, smulkmena, bet kiek joje telpa džiaugsmo ir reikalų visiems šeimos nariams – kas maišo tešlą, kas rūpinasi obuoliais, kas kepa ir skuba ragauti.

O vėliau nerūpestingai sukritus į lovą netyla juokas ir kalbos.

Cinamonu kvepiantys vafliai:

– 1 kiaušinis;
– Gabalėlis sviesto;
– 1 puodelis pieno;
– ¼ puodelio rudojo cukraus;
– 1 ½ puodelio miltų;
– 1 arb. š. kepimo miltelių;
– Geras žiupsnis cinamono.

Kaip gaminti:

– Sviestą išlydykite, kiaušinį išplakite.
– Į plaktą kiaušinį supilkite lydytą sviestą, pieną, suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų bei cinamoną. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
– Kepkite norimo dydžio bei formos vaflius.

Vafliai su karamelizuotais obuoliais

Karamelizuoti obuoliai:

– Keli obuoliai;
– Gabalėlis sviesto;
– Keli valgomieji šaukštai rudojo cukraus.

Kaip gaminti:

– Obuolius supjaustykite skiltelėmis ar norimo dydžio gabalėliais.
– Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkit cukrų, obuolius ir viską ant mažos kaitros kelias minutes nuolat vartant karamelizuokite. Patiekite su vafliais.

Daugiau Bertos receptų rasite www.cukrinisavinelis.lt