Kokybiški produktai. Vis dažniau žiniasklaidoje atsirandant įvairiems straipsniams apie nekokybiškus, perdibtus ar kokiomis cheminėmis medžiagomis paveiktus produktus, man labai svarbu žinoti, kas atsiranda mano lėkštėje. Tik gamindama namuose ir pati pasirinkdama produktus parduotuvėje aš iš tiesų žinau, kas keliauja į mano skrandį. Paprastai renkuosi ekologiškas daržoves, vaisius bei mėsą. Jei tenka valgyti grūdinės kultūros produktus, juos renkuosi pilno grūdo. Gaminimas namuose padeda užtikrinti, kad ant mūsų stalo visada puikuojasi tik aukščiausios kokybės maistas, pagamintas su mano meile ir dėmesiu.

Jokių pridėtinių ir paslėptų dalykų. Vienas iš didžiausių pliusų, kai gaminate namuose, kad galite išvardinti visus produktus, kurie keliauja į receptą. Perdirbti ir greito vartojimo produktai, kuriuos pardavinėja ir gamina kai kurios maitininimo įstaigos būna gausūs įvairių cheminių medžiagų, pakaitalų bei kitų elementų, kurių poveikis mūsų organizmui nėra iki galo ištirtas. Laikausi vienos mažos gudrybės: jei sudėtyje suprantu visus produktus – tai mano prekė.

Normuojamos porcijos. Tai dar viena sveikos mitybos gudrybė – gamindama sau, aš žinau, kiek kalorijų ir maistingų medžiagų yra patiekale, todėl galiu pagal šiuos duomenis riboti porcijas arba pavalgyti sočiai, bet ypatingai sveikai. Tuo tarpu valgant ne namuose, kartais atrodo, jog valgome nekaltą ir sveiką maistą, kai iš tiesų ten gali slėptis tikra kalorijų ir nemaistingų maisto priedų bomba.

Ekonomika. Gaminimas namuose paprasčiausiai yra pigesnis nei valgymas kitur. Ne tik todėl, kad iš nusipirktų maisto produktų dažniausiai galėsite pagaminti ne vieną patiekalą, o kavinėje už tą pačią kainą neretai gaunate tik vieną porciją. Be to, namuose pavalgote ir viskas, o restorane apstu pagundų!

Mažiau pagundų. Taip taip, jau užsiminiau apie tai, kad valgant ne namuose pilna pagundų. Po valgio norisi kavos, tuomet pyragaičio, o vėliau gal dar užsimanome ir kokio sūraus užkandžio. Mano ilgų metų patirtis parodė, jog įgavus ritmą valgyti namuose iš tiesų pagerėja ne tik mitybos principai, tačiau ir bendras santykis su maistu.

Linkiu visoms atrasti gamybos namuose pridėtines vertes ir atrasti laiko gaminti namuose!

Daugiau Ingridos tekstų skaitykite www.suingrida.lt.