Šventasis Raštas sako, kad žmogui suteikta valia pačiam rinktis – gyvenimą arba mirtį. Pirmasis pasirinkimas suteiks palaiminimą. Antrasis – prakeiksmą. Todėl visada geriau rinktis gyvenimą.

Didžioji dauguma pasaulio gyventojų save priskiria vienai ar kitai religinei konfesijai: 40 procentai apklaustųjų iš 26 pasaulio šalių sako, kad jie tiki į Dievą, 20 procentai – į aukštesnę sąmonę. Tik 21 procentas netiki nei Dievu, nei jokia aukštesniąja jėga, o 19 procentų neturi nuomonės šiuo klausimu.

Kiekvienais metais savižudybės keliu iš gyvenimo pasitraukia apie 800 tūkstančių pasaulio gyventojų. Eutanazijos arba pagalbos nusižudant atvejų daugiausia 2022 metais buvo registruota Kanadoje – virš dešimt tūkstančių, Nyderlanduose – beveik devyni tūkstančiai, Belgijoje – beveik trys tūkstančiai, JAV – apie pusantro tūkstančio atvejų. Palyginus su savižudžiais, eutanazijos skaičiai atrodo kuklūs, tačiau būkime budrūs – jie kiekvienais metais auga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)