Išpardavimai kartais net ir racionaliausiam žmogui gali susukti galvą. O po visu šiuo balaganu slypi daugybė tyrimų ir psichologinių faktorių, kurių dažnas iš mūsų net nepastebi. Pardavimų vadovai tikrai puikiai žino, kaip priversti žmogų pirkti net tada, kai jam tikrai nieko nereikia: ryškūs ženklai, tinkamai išdėstytos prekės, skaičių ant etiketės dydis, specialus kvapas ar muzika ir dar daugybė kitų niuansų.

Pasikalbėkime racionaliai ir pasistenkime įjungti šaltą protą. Tiesa ta, kad nėra visiškai reali ta dūminė ir tviskanti išpardavimų magija, tad kaip reikėtų elgtis jų metu: ką pirkti, ko vengti, į ką atkreipti dėmesį ir kaip neatiduoti pusės algos menkaverčiams drabužiams ir daiktams.

PAGRINDINĖ MANO TAISYKLĖ. Išpardavime akį užkabinusį daiktą labai atvirai įvertink: ar tikrai jį pirktum ir jo norėtum, jei jis būtų už pilną kainą? O gal tai tik momentinis susižavėjimas, truksiantis iki to momento, kol grįši namo ir vėl neturėsi ką apsirengti, sąžinė vis burbės, kad ir vėl be reikalo švaistai pinigus. Kad ir nedaug, bet vis tiek perniek. Tad jei į mano klausimą tavo atsakymas yra ne, tuomet tau jo tikrai nereikia.

1. SĄRAŠAS. Vienas svarbiausių dalykų, kuris padės tau nenuklysti nuo kelio. Dirbdama su klientėmis aš visuomet vadovaujuosi sąrašu, o ne faktoriumi „o, kaip gražu“. Negailėk tam laiko, sąrašo sudarymui gali skirti net kelias dienas. Ramiai apgalvok, ko tau reikia, kokių drabužių trūksta spintoje, ką su kuo vilkėsi ir kas galėtu papildyti ar net paįvairinti tavo turimą spintą ir kasdienius derinius.

2. IŠLAIDOS. Būtinai dar prieš išeidama iš namų nusistatyk sumą, kurią gali sau leisti išleisti apsipirkimo metu. Patikėk, aš tikrai pažįstu moterų, kurioms net ir tai nepadeda, todėl visada siūlau pasiimti tiek pinigų, kokia yra tavo riba, o visas kitas korteles ir grynuosius palikti namuose, taip tikrai nebus neplanuotų išlaidų. Aš nejuokauju.

3. TYRIMAS. Sakykime, tau reikia klasikinių džinsų. Pirmiausia, ką turi padaryti – ramiai pasivaikščioti, palyginti kainą ir kokybę keliose parduotuvėse. Jei neturi tam laiko – tai puikiai gali padaryti namuose, internetinėse parduotuvėse.

4. KOKYBĖ. Būtinai apžiūrėk drabužį, visas siūles, sagas ir užtrauktukus. Nesvarbu, net jei jis kainuoja ir kelis eurus, jeigu jis suplyšęs, prairusios siūlės ar sunkiai užsisega užtrauktukas – vadinasi ir keli eurai už nekokybišką drabužį yra per daug.

5. KAPSULĖ. Pasikartosiu, kad per išpardavimą neverta vaikytis madų. Nepirk pernelyg trendy daiktų, vien todėl, kad jie pigūs ir atrodo labai gražiai ar smagiai DABAR. Pagalvok, kur jį pritaikysi, kaip dėvėsi ir AR dėvėsi po metų. Jie iš dalies todėl ir nukainoti, nes jau tuoj tuoj baigsis jų „galiojimo laikas“, o į madą ateis naujas sezonas su savo vėjais. Geriau išpardavimų metu susidėliok kapsulę, apie ją jau esu rašiusi kapsulinis garderobas – tai esminiai drabužiai, kurie privalo būti tavo spintoje, taip visuomet turėsi, ką apsirengti, kasdien atrodysi stilingai ir komfortiškai. Kartais tikrai kokybiški marškiniai, džinsai ar odinė rankinė gali kainuoti labai daug, todėl išpardavimai tam ir yra, kad kokybišką ir brangų daiktą galėtum nusipirkti pigiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)