Minėtoji muzikos karalienė Lietuvoje gal ir nėra tokia garsi. Bet tik todėl, kad „country“ muzika pas mus apskritai nėra plačiai žinoma. Tačiau Amerikoje Dolly Parton yra tikrų tikriausia to žanro ikona, kurios veidas atpažįstamas ir jaunam, ir senam.

Netrukus 78-erių metų gimtadienį netrukus švęsinti savo gimtinėje žinoma ir kaip ko gero garsiausia „country“ atlikėja, parašiusi ir sudainavusi tokias dainas, kaip „I Will Always Love You“, „Jolene“, kurias, beje, parašė tą pačią dieną, ir kaip aktorė, nusifilmavusi ne viename filme, ir netgi kaip garsios ir pasaulį provokuojančios Miley Cyrus krikšto mama.

Dolly Parton gimė tuoj po Antrojo pasaulinio karo, Tenesio valstijoje, atokioje gyvenvietėje tarp kalnų. O Tenesio valstija jau ir anuomet buvo toji, kuri niekuo išskirtiniu pasigirti negali. Sakoma, kad ji garsi savo bažnyčių bendruomenėmis, viskiu, kepsinėse kepta mėsa ir, žinoma, „country“ muzika.

Atlikėja ne kartą pasakojo užaugusi vargingai. Itin vargingai. 12 vaikų auginusioje šeimoje, iš kurių Dolly buvo 4-oji, trūko net elementariausių dalykų. Pavyzdžiui, drabužių. Vaikai juokdavosi pamatę mergaitės iš skirtingų medžiagos skiaučių suadytą paltuką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)