Technologijų srityje, kuri šiandien dažnai vertinama dėl gerų atlyginimų ir perspektyvų, moterų taip pat sutinkama daug mažiau. Verslo atstovai tikina, kad kartais nė nežino, kaip paskatinti moteris atsiliepti į darbo IT srityje skelbimus.

Vilniuje vykusiame kasmetiniame „Dell Technologies Forum“ „Dell EMC“ viceprezidentė ir generalinė direktorė Šiaurės ir Rytų Europos šalims Sophie Ronnertz tikino, kad būtent dabar yra geriausias laikas moterims įsilieti į technologijų sritį, kur jaučiamas didžiulis talentų poreikis, rašoma pranešime spaudai.

– Kokia yra jūsų karjeros technologijų bendrovėje patirtis?

– Dirbau įvairiose pozicijose ir įsitikinau, kad siekiant karjeros reikia nuolat stengtis ir tobulėti. Moterys dažnai yra itin kvalifikuotos, tačiau jos tiesiog dirba savo darbą ir nesureikšmina pasiekimų. Taip pat dažnai joms reikia pavyzdžio, kaip galėtų augti kaip specialistės ir dar labiau prisidėti prie komandos ir kompanijos rezultatų. Tai suprasdami savo bendrovėje pradėjome moterims skirtas programas, kurios ne tik stiprina lyderiavimo įgūdžius, bet ir padeda kurti naujus ryšius bei išnaudoti visą patirtį siekiant vis aukštesnių rezultatų.

Sophie Ronnertz

– Kas padeda moterims žengti karjeros keliu?

– Kaip ir visur kitur, taip ir technologijų srityje matome, kad po truputį atsikratoma stereotipinio mąstymo, esą moterims labiau sekasi dirbti su žmonėmis, bet ne su skaičiais. Labai svarbu, kad kiekvienas darbuotojas būtų vertinamas pagal turimas kompetencijas, o ne pagal lytį. Moterims svarbu jaustis saugiai ir žinoti, kad jų darbo rezultatai bus tinkamai ir pelnytai įvertinti, kad atsižvelgiant į jų siekiamybes ir savybes joms bus pasiūlyta tinkamiausia pozicija.

– Ar dažnai kritikuojate save kaip vadovę?

– Kad ir ką darau, stengiuosi būti pavyzdžiu. Tiesa, teko būti ir prastu pavyzdžiu. Maždaug prieš dešimtmetį vyko didelis įmonės renginys, ten buvo apie 1200 žmonių, o aš priklausiau vadovų komandai, tačiau kai reikėdavo pristatyti rezultatus, nelipdavau ant scenos. Tuomet po vienos ataskaitos prie manęs priėjo būrys moterų ir paklausė, kodėl taip elgiuosi. Iš pradžių nesupratau, ką jos turi omeny... „Sophie, kodėl tu, būdama vadovų komandos narė, nepasirodai ant scenos, juk tu turėtum atstovauti visoms kompanijos moterims“, – rėžė jos. Tuomet pripažinau savo klaidą ir daviau sau žodį tapti visų bendrovės moterų atstove ir pavyzdžiu joms.

– Kokių reikia savybių, kad technologijų srityje lydėtų sėkmė?

– Svarbiausia yra būti komandos žaidėju. Šiais laikais technologijos yra sudėtingos ir įvairialypės, tad vienas žmogus negali jų nuodugniai išmanyti. Todėl būtent gebėjimas dirbti komandoje tiesiog nulemia kompanijos sėkmę. Be to, svarbu nuolat keistis ir skatinti aplinkui esančiųjų teigiamus pokyčius. Technologijų sritis kinta neįtikėtinu greičiu, tad lanksčiai priimti pokyčius čia tiesiog būtina. Trečioje vietoje lieka kūrybingumas, kuris IT srityje taip pat labai svarbus. Reikia paminėti, kad būdamos lanksčios ir kūrybingos moterys lengvai ir greitai įsilieja į technologijų sritį. Net neabejoju, kad ateities technologijų pasaulyje jos dar lengviau ras savo vietą.

– Ar asmeniškai kviečiate moteris siekti karjeros IT?

– Tvirtai sakau, kad tai sritis, kurioje dabar itin verta dirbti ir būti. Mums trūksta moterų. Mes norime įvairovės. Moterys IT sektoriuje vis sparčiau užima vis įvairesnes ir vis aukštesnes pozicijas. Galiu tik pakartoti, kad šiuo metu, kai technologijų srityje jaučiamas nuolatinis talentų trūkumas, yra pats tinkamiausias laikas pradėti savo karjerą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)