Šio straipsnio herojė – gydytoja K. Mateikaitė-Pipirienė, kuri turi tokios patirties, kuria pasigirti galėtų tikrai ne visi medikai. Pati patyrusi alpinizmo malonumą ir visuomet svajojusi padėti žmonėms, moteris pasiryžo tapti kalnų gydytoja ir savo atostogas paskirti kalnų keliautojų gelbėjimui.

Pašnekovė neslepia – jos patirčių bagaže galima rasti įvairiausių situacijų: nuo paprastų alpinistams nutikusių traumų iki nušalimų ir netgi mirties.

Šiame Delfi interviu K. Mateikaitė-Pipirienė papasakojo išties įdomią savo gyvenimo istoriją. Pokalbio metu pašnekovė pasidalino, kaip atrodo kalnų gydytojo kasdienybė, su kokiais sunkumais jai pačiai teko susidurti ir kokios ligos yra būdingos tik kalnuose atsidūrusiems keliautojams. Moteris taip pat pasidalino patarimais, kurie aktualūs norintiems išbandyti alpinizmą ar kalnų turizmą. 

Tikiu, kad perskaitę šį straipsnį ateinančias atostogas norėsite praleisti būtent kalnuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją