– Kaip gyvenime apjungiate visas savo veiklas: muziką, rašymą, mokymą? Kuri veikla mieliausia širdžiai?

– Daryti daug skirtingų veiklų man yra pats natūraliausias dalykas. Ypač man kaip moteriai. Įvairovė ir savęs atskleidimas joje labai dera su moters prigimtimi. Tad jaučiuosi ypač gerai tiek visko darydama. Veiklas visuomet renkuosi pati ir nepriklausomai nuo aplinkybių, stengiuosi išlikti ištikima širdies balsui ir visuomet daryti tik tai, kam širdis sako didelį TAIP. Dėl to, visos veiklos yra pačios mieliausios man, nes pasirinktos iš širdies.

– Esate įsteigusi asmeninio augimo mokyklą moterims. Kaip prasidėjo jūsų pačios kelias asmeninio pažinimo link?

– Polinkį ieškoti universalių tiesų turėjau nuo pat vaikystės. Visuomet norėjau suvokti, kas esu aš ir yra gyvenimas pačia giliausia prasme. Mėgau stebėti pasaulio grožį ir jo nepaaiškinamą egzistenciją. Na, o keturiolikos metų sutikau pirmąjį mokytoją, kuris mane mokė tyrinėti savo energetinį, kūrybinį, emocinį potencialą. Aštuoniolikos sutikau savo dvasinį Mokytoją ir savęs atradimų kelionė tapo pati intensyviausia kokią tik galėjau įsivaizduoti. Praktikavau dvasines ir asmeninio augimo praktikas nuolatos. Pradžioje kiekvieną dieną, o vėliau išmokau praktikuoti savęs harmonizavimo pratimus net ir miegant.

Lektorė Andrė Amiya Pabarčiūtė

– Esate sakiusi, kad krizės suteikia šansą pradėti naują gyvenimo etapą. Kokias krizes teko išgyventi jums pačiai?

– Tikrai taip, krizės – visuomet pasiūlymas išaugti į kokybiškai nauja. Prisimenu pirmąją ryškią krizę, kai sugriuvo mano įsivaizdavimas, kokia ir kas per žmogus aš esu. Tai buvo maždaug aštuoniolikos, kai sutikau autoritetą, Mokytoją, kuris labai paprastai parodė, kad tai, ką laikiau savyje nuoširdumu ir autentiškumu, tebuvo kaukės. Tai, ką laikiau giliais meilės jausmais, tebuvo mano pasąmoninė emocinė manipuliacija, kad gaučiau iš žmonių dėmesio ir palankumo. Tai, ką laikiau savo giliu, filosofiniu mąstymu, tebuvo šabloninės mintys, tiesiog perimtos iš aplinkos, kurioje augau ir mokiausi. Tuomet patyriau šoką ir supratau, kad tiesas apie pasaulį ir save turėsiu atrasti iš naujo. Bet šį sykį ne iš knygų, visuomenės ar individualių žmonių nuomonių, bet iš savo giliausios esmės.

Šis sukrėtimas paskatino pabusti iš iliuzijų ir pradėti intensyviai tyrinėti asmeninio ir dvasinio augimo galimybes. Kartu su tuo kardinaliai pasikeitė ir gyvenimo būdas. Vietoj sentimentalių lūkesčių santykiuose, pradėjau mokytis pati sukurti meilės, teigiamų jausmų perteklių sau ir mylimam žmogui. Vietoj noro įtikti kitiems, būti prisiderinančia prie kitų, kad gaučiau teigiamą įvertinimą ir palankumą, ėmiausi praktikuoti būti pati sau lyderė, pati sau įkvėpimas, pati sau suteikti palaikymą. Tuomet natūraliai teko pakeisti ir veiklos pobūdį: nuo dalyvavimo, akomponavimo kitų lyderių projektuose prie savo pačios projektų kūrimo.

– Dažnai kalbama, kad moteriai reikia rasti sau malonią veiklą, kuria ji užsiimtų viena, skirtų laiko sau. Kaip tokią veiklą rasti, kaip žinoti, kuria kryptimi pasukti?

– Bet kokia veikla, kuri teikia natūralų džiaugsmą, tinka. Vienai moteriai tai bus visa, kas susiję su atsipalaidavimu, kitai su savo emocijų ir minčių harmonizavimu, dar kitai su jos kūrybiškumo atskleidimu. Kažkuriai atsakymas bus altruistinė veikla, o kitai pabuvimas be vaikų, draugų, vienai, savo namuose be jokio skubėjimo, analizuojant savo gyvenimą iš platesnės perspektyvos. Jei pagalvojus apie kažkurią veiklą atsiranda energijos ir džiugesio pliūpsnis, širdis suvirpa, tuomet būtent tai ir tinka šiuo momentu ar etapu.

– Kas moterims trukdo būti laimingoms?

– Toksiškas, chaotiškas ir automatinis gyvenimo būdas. Destruktyvios, prieštaringos mintys ir jausmai, ryšio su kūnu nebuvimas, nesąmoningumas sveikatoje, unikalios, tavo sielą atspindinčios gyvenimo vizijos neturėjimas – tai nelaimingumo jausmo priežastys.

– O kaip tapti patrauklia pačiai sau, atsikratyti kompleksų?

– Vienas efektyviausių kelių yra tapti sąmoninga savo kūne. Tai reiškia holistiniais būdais išspręsti sveikatos sutrikimus, praktikuoti sveiką mitybą, judėti bent 3 kartus daugiau nei esame įpratusios. Gerinant kūno savijauta būtent holistiniais, neinvaziniais būdais, gyja ir mūsų nepasitikėjimas savimi, ir kitos destruktyvios emocijos. Palaipsniui kūnas apdovanos natūraliu grožiu, jaunyste, trykštančia gyvybine energija ir gera nuotaika. Nebebus dėl ko kompleksuoti.

– Kokias klaidas moterys dažniausiai daro bendraudamos su vyrais ir atvirkščiai?

– Moterys žiūri į vyrą, kaip į save. Galvoja kad vyras irgi turi būti toks emocionalus, jausmingas, intuityvus kaip ji pati. O vyrai tikisi iš moters, kad ji bus tokia pat rami, racionali ir seksualiai aktyvi kaip jis pats. Tuomet abu lieka nepatenkinti ir pasimetę, nes partneris neatitinka paslėptų lūkesčių. Tačiau visas bendravimo su priešinga lytimi džiaugsmas yra skirtingumo dermė tarpusavyje, o ne bandymas paversti priešingą lytį psichologiškai tokiu pačiu, koks esi pats. Trauka vyksta tarp priešingų polių, o ne tarp tapačių.

– Ar yra dalykų, kurie vis dar gąsdina žmones? Viename interviu esate minėjusi, kad prieš dešimtmetį žmones dar gąsdino žodis „meditacija“, o dabar – tai gana įprastas dalykas.

– Pagrindinis dalykas, labiausiai traukiantis ir vienu metu gąsdinantis žmones, yra suvokimas, kad esi daug didesnis ir unikalesnis, nei gyvenimo būdas, kurį gyveni. Kai suvoki, kad gyvenimas, kuris susikurtas automatiškai, atsitiktinės sąlygos iš tiesų neatitinka tavo daug kartų didesnio potencialo, patiri pokyčių baimę. Tu suvoki, kad reiks būti gerokai energingesniu ir kūrybiškesniu norint atskleisti savo potencialą. Tačiau visi, kas seka savo potencialo realizavimo keliu, įveikia baimes ir būtinai atranda galimybes gyventi daug įdomesnį, gražesnį gyvenimą.

– Kaip moteriai atsilaikyti prieš visuomenės spaudimą būti tobula mama, žmona,darbuotoja?

– Reikia suprasti pagrindinį dalyką. Jei už bandymo būti tobula mama ar žmona slypi noras atitikti kitų lūkesčius, tai bet kokios pastangos bus lydimos streso. Kai moteris gyvena strese, nesvarbu ar ji gerai atlieka pareigas ar ne, nuo jos sklinda įtampa. Ši įtempta emocinė būklė persiduoda artimiems žmonėms, dėl kurių taip stengiamasi. Tobulėti, augti savo nuoširdaus noro vedama, sveika. Tačiau tai daryti tik tam kad atitiktum visuomenės ar artimųjų lūkesčius, žalinga ne tik moteriai bet ir ją supančiai aplinkai.

Moteriai svarbu ieškoti kas ją atskleidžia, kas jai natūralu žmonos, mamos ar darbuotojos vaidmenyje. Ji turi rasti, kas jai artima šiose rolėse, ir veikti jose remiantis būtent tuo, o ne reikalavimais. Labai padeda sąmoningas įprasminimas: kodėl aš tai darau? Kas man prasminga tame, ką renkuosi daryti šiandien? Šiuos klausimus verta užduoti sau prieš darant net ir menkiausius dalykus, pvz: prieš ruošiant pietus vaikams, prieš vežant juos į mokyklą, prieš intymų kontaktą su savo vyru, prieš einant į darbą. Atsakymas sau į klausimą, kodėl man prasmingas kiekvienas veiksmas, kurį darau, padeda išsivaduoti iš visuomenės spaudimo. Tai provokuoja pačios moters sąmoningus pasirinkimus, jos motyvaciją ir kūrybiškumą.

– Esate sakiusi, kad atradote nesibaigiantį džiaugsmo ir meilės šaltinį savyje. Kas tai per šaltinis ir kaip jį atrasti?

– Šis šaltinis ir yra pati žmogaus esmė, būtis. Kai giliai priimi, kad esi pilnavertis, vertingas, nepriklausomai nuo to, ką esi pasiekęs gyvenime, kokias pareigas užimi ar kokias savybės turi, tu patiri euforinį atsipalaidavimą. Atkrenta visos dirbtinės pastangos būti kažkuo kitu nei esi natūraliai. Ir tuomet išsilaisvina gausybė energijos ir begalės džiaugsmo be priežasties. Staiga tu trykšti džiugia energija, pasitenkinimu savimi ir savo gyvenimu. Tuomet tau nieko netrūksta. Tavyje tik tyras džiaugsmas, nuostaba ir dėkingumas, kad turi šansą patirti visas situacijas, kurias atneša gyvenimas.

Tai vidinis laimės šaltinis, kuris niekuomet neišsenka ir kuris užpildo vidinę tuštumą, išriša bet kokius prieštaravimus ar problemas. Savęs pažinimas, kuris padeda priimti visą save, o ne skirstyti į tai kas blogai ir gerai tavyje, nutiesia kelią link vidinio šaltinio.

– Kokias praktikas rekomenduotumėte atlikti moterims?

– Tinka bet kokios, kurios harmonizuoja moterį, skatina atrasti darnų ryšį su jos kūnu, širdimi. Praktikos, po kurių moteris jaučiasi labiau integruota, laimingesnė, energingesnė, sąmoningesne, labiau atsipalaidavusi ir mylinti. Šiomis dienomis pasiūlymų praktikoms tikra gausa. Svarbiausia išsirinkti profesionalią augimo, tobulėjimo sistemą. Geriausia rasti aukštos kvalifikacijos mokytoją ir mokytis iš jo bent 3 metus, kad perimtumėte praktikų gylį, o ne tik paviršių.
As esu ilgalaikių praktikų, nuoseklaus ir visuminio augimo sistemų šalininkė. Tai atneša realesnius rezultatus, o ne tik inspiraciją.

– Esate minėjusi, kad gyvenate gyvenimą, kai visi norai pildosi. Kokių norų turite dabar, kokie jūsų planai?

– Planas ir noras labai paprastas: būti laimėje ir darnoje su savimi, ir tuomet dalintis atradimų pertekliumi su kitais žmonėmis, kurie ieško to paties. O jei konkrečiau, tai šiuo metu rašau savo jau trečiąją knygą, vedu mokymus ir su džiaugsmu ruošiuosi rugsėjo 28 dienos koncertui Vilniuje, kuriame dalinsiuosi savo širdies muzika!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)