Noras dirbti su garbanomis

„Maniau, kad esu per sena keisti profesiją. Tuomet galvojau „juk man tuoj 40 metų“. Baimių buvo begalės. Tačiau vyro padrąsinta išėjau iš darbo ir Vilniuje pradėjau mokytis kirpėjos amato. Į sostinę važinėdavau 4 kartus per savaitę. Nors atrodo, kad tokios kelionės gali varginti, buvau be galo laiminga, nes supratau – mano svajonė pildosi!“ – pasakojo panevėžietė.

Moters teigimu, jai buvo ir tebėra svarbu kurti grožį bei matyti nuostabą klienčių akyse, kai jos atsisuka į veidrodį.

„Dabar jaučiu, kad turiu visas galimybes išleisti laimingas klientes su šypsenomis veiduose“, – pridūrė nuo rugsėjo dirbanti kirpėja.

Panevėžyje specialistų nerado

Pas M. Stankūnienę šiuo metu apsilankyti gali ne tik garbanės, tačiau, kaip tikino moteris, ateityje ji svajoja dirbti tik su garbanotų plaukų savininkėmis.

M. Stankūnienė

„Pati esu garbanė, labai ilgai savo garbanų nemylėjau, nes tiesiog nemokėjau jų formuoti, tad plaukus dažniausiai tiesindavau arba vaikščiojau pasipūtusiais plaukais. Panevėžyje aš nebuvau atradusi specialisčių, kurios darbuotųsi būtent su garbanotais plaukais, tad iš salono visada išeidavau ištiesintomis arba nenatūraliai „suklijuotomis“ garbanomis. Dabartinės mano klientės tą ir mini, kad iš kirpyklos išeidavo ištiesintos. Darbas su garbanėmis tikrai pareikalauja daugiau laiko, bet tai mano svajonė, kuria labai didžiuojuosi“, – teigė moteris.

Nori pabrėžti garbanotų plaukų unikalumą

Paklausta, kuo skiriasi garbanotų ir tiesių plaukų priežiūra, specialistė atsakė:

„Taip, jų rutina skiriasi nuo tiesių plaukų. Skiriasi ir priemonės, kirpimai. Net dažymai yra skirti tik garbanotiems, banguotiems plaukams. Jei žmogus turi pūstus plaukus, yra didelė tikimybė, kad jis iš tiesų yra banguotų ar garbanotų plaukų savininkas. Garbanas galima „ištreniruoti“ pakeitus plaukų priežiūros rutiną, priemones. Tad moterys, kurios galvoja, kad kas rytą teks plauti galvą, jog turėtų gražias garbanas, klysta. Apsilankiusios pas mane pamatysite, kad galima su savo banguotais ar garbanotais plaukais susidraugauti ir pamilti tokių plaukų unikalumą. Leiskite man pabrėžti jūsų plaukų natūralumą ir išskirtinumą.“

M. Stankūnienė

M. Stankūnienė kviečia į garbanų transformaciją, kurios metu ji atskleis natūralų plaukų grožį, suformuos garbanas, išmokys garbanotų plaukų rutinos namuose, peržiūrės klienčių naudojamų plaukų priežiūros priemonių sudėtį, patars rūpimais klausimais. Specialistė taip pat atlieka atstatomąsias procedūras, dažo ir kerpa.

„Laukiamos visos klientės: nuo mažų mergaičių iki suaugusių moterų“, – pridūrė kirpėja.

M. Stankūnienė