Laidos vedėja Asta Stašaitytė-Masalskienė laidą pradėjo žodžiu deja: „Deja, kaip ir visame pasaulyje, Lietuvoje taip pat žmonės skiriasi. Galima būtų čia užstrigti ir imti dejuoti, bet aš siūlau atsispirti nuo šio fakto, nesigręžioti atgal ir aptarti svarbią temą. Po skyrybų gyvenimas tęsiasi, kuriasi naujos poros, kurioms gyvenimą reikia pradėti ne nuo nulio, nes yra vaikų.“

– Jei imtume poras, kurios nusprendžia kartu gyventi vien dėl vaikų ir nesiskirti. Ką jūs apie tai manote?

– Psichologė Elžbieta: Nėra vieno recepto, kaip turėtų būti. Viena vertus, taip, vaikai stipriai išgyvena skyrybas ir tai jiems gali būti traumuojanti patirtis. Kita vertus, jei tėvai nesusikalba, nesutaria – nėra pats geriausias sprendimas toje šeimoje likti vien dėl vaikų, lyg ir apsaugant juos, o tuo pačiu jiems rodant netikrumą, apsimetinėjant.

Medeina ir Liudvikas Andriuliai

– Ar verta skirtis dėl meilės?

– Medeina: Mūsų atveju tai nebuvo skyrybos dėl įsimylėjimo – tai buvo greičiau jau lėtas šakos pjovimas. Manau, kad svarbiausia čia yra pasverti visus apsektus. Meilė nėra vienintelė. Taip, ji labai svarbi, bet gyventi reikia ir su buitimi, ir su charakterio savybėmis, ir su aplinka, galų gale.

– Dabar jūsų vyro vaikai gyvena dvi savaites pas savo mamą, dvi savaites pas jus. Ar nebuvo diskusijų, kad gal jie ilgiau norėtų būti su mama?

– Medeina: Taip, tokių diskusijų, ypač pradžioje, tikrai buvo. Taip pat vaikai skyrybų atveju dažnai turi tą manipuliavimo kortą – jei neleis čia, gal ten leis. Mūsų namuose vaikai gali daryti viską – išskyrus meluoti. Taip pat visada ir patys vaikų atsiprašome, jeigu būname neteisūs.

Visą pokalbį žiūrėkite vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)