Mokama 15 tūkstančių Eurų pensija per mėnesį

2021 metais spalio 26-osios vakarą per oficialią ceremoniją Belvju rūmuose (federalinio prezidento rezidencijoje) Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris įteikė A. Merkel ir ministrų kabineto nariams oficialius atleidimo iš darbo raštus. Tačiau ne visi atkreipė dėmesį, kad tą akimirką „geležinės frau“ akyse pritvinko ašaros.

„Šiandien oficialus federalinės vyriausybės atsistatydinimas išsiskiria tuo, kad baigėsi kanclerės įgaliojimai, kuri gali būti laikoma viena iškiliausių asmenybių šalies istorijoje“, – sakė Steinmeieris.

Tiesa, tada jis, vadovaudamasis šalies Konstitucija, paprašė A. Merkel pasilikti dar kurį laiką ir tęsti veiklą kaip laikinoji kanclerė, kol bus paskirtas įpėdinis. Angela Merkel Vokietijos kanclerės pareigas ėjo nuo 2005 metų, praneša DW Documentary.

Kalbant apie pensiją, dėl to, kad A. Merkel daug metų dirbo valstybės tarnyboje ir užėmė kanclerės pareigas, jos dydis labai reikšmingas. Pagal įstatymą ji turi teisę gauti maksimalią – 75 proc. atlyginimo pensiją, nes jos darbo užmokestis siekė, įvairiais skaičiavimais, 300 tūkst. Eurų per metus, o darbo stažas – daugiau nei 30 metų.

Be to, Vokietijos kancleriai turi teisę gauti 27,74 proc. savo buvusio atlyginimo, išdirbę mažiausiai ketverius metus. O su kiekvienais papildomais metais pensijos išmoka didėja 2,3 proc. iki didžiausios 75 proc. Taigi, 69 metų A. Merkel mokama 15 tūkstančių Eurų pensija per mėnesį. Taip pat iki gyvenimo pabaigos jai skirta asmeninė apsauga bei tarnybinis automobilis su vairuotoju. Ji, kaip ir kiti Vokietijos vyriausybės vadovai bei prezidentai, turi savo biurą Berlyno Bundestago rūmuose. Taip pat biuro vadovo, dviejų padėjėjų ir sekretoriaus etatus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją