Po pergalės pasauliniame konkurse specialistė sulaukė didžiulio dėmesio, mat tai pirmasis toks atvejis mūsų šalies grožio pasaulio istorijoje. Jau ir iki tol A. Martyniukienės dienos būdavo intensyvios, o dabar, tapus geriausiai savo srityje, visus darbus tenka suplanuoti minučių tikslumu, tad rasti laisvo laiko interviu nebuvo taip lengva. Visgi galiausiai pavyko.

Taigi, mielosios Delfi Moterų skaitytojos, specialiai jums išpuoselėtų rankų paslaptys atskrieja tiesiai iš geriausios pasaulio manikiūrininkės lūpų.

– Papasakokite trumpai, kaip apskritai atsiradote grožio pasaulyje. Ar pati dar darote klientėms manikiūrus, ar jau tik vedate mokymus kitiems?

– Mano kelias į grožio pasaulį prasidėjo 2007 metais, kuomet įgijau manikiūrininkės specialybę. O 2015 metais tapau sertifikuota „E.mi“ prekinio ženklo instruktore ir pradėjau vesti grupinius mokymus. Įgavusi daug patirties ir žinių, tad šiuo metu vedu savo asmeninius mokymus.

Aida Martyniukienė

Pati dabar manikiūrą darau tik nuolatinėms klientėms – dirbu kelias dienas per savaitę.

Taip pat esu Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos (KIGSA) narė. Šioje bendruomenėje turiu pareigų – čempionatų metu dirbu, prižiūriu dalyves, kad visi darbai vyktų sklandžiai, nebūtų jokių pažeidimų.

– Jūsų nuomone, koks manikiūras yra privalomas kiekvienai moteriai? Kas svarbiausia norint turėti išpuoselėtas rankas?

– Svarbiausia, kad manikiūras būtų atliktas kokybiškai. Nesvarbu, kokia technika manikiūras daromas, bet odelės turi būti lygios, be pažeidimų ar atplaišėlių, nagų forma bei visų nagų ilgiai – vienodi. Pagrindas-bazė turi būti padengtas taip, kad nago plokštelė atrodytų lygi, be duobelių, o lako spalva prilakuota kuo arčiau odelių zonos. Spalva bei viršutinis sluoksnis – tolygiai padengti.

– Kokį manikiūrą labiausiai mėgsta lietuvės? Ar skiriasi mūsų mados nuo pasaulinių tendencijų?

– Pastebiu, kad lietuvės mėgsta kokybiškai atliktą, dailų, manikiūrą. Joms patinka lakuotis nagus spalvotai, retai jau kada sutinkame moterį visiškai nelakuotais nagais.

Aida Martyniukienė

O svarbiausia, kad lietuvės tikrai labai gabios, talentingos meistrės, manikiūrininkės, tad jos stengiasi neatsilikti nuo pasaulinių tendencijų ir savo klientėms gali pasiūlyti visas naujoves.

– Kaip vertinate dabar, ko gero, populiariausią ilgalaikį gelinį nagų lakavimą? Ar nėra kokių nors paslėptų pavojų, o gal toks pasirinkimas – vien pliusai?

– Gelinį lakavimą tikrai vertinu kuo puikiausiai. Pavojų atsiranda tuomet, kai trūksta žinių ir profesionalumo.

Aida Martyniukienė

Prieš lakuojant šiuo būdu labai svarbu mokėti atpažinti savo klientės nago plokštelės tipą. Taip, kaip visos turime skirtingą odos tipą, lygiai tas pats ir su nagais. Šiuo metu turime labai didelį priemonių pasirinkimą, tad labai svarbu, kad meistras savo klientui mokėtų parinkti tinkamiausią produktą. Taip pat būtinai reikia paaiškinti savo klientėms, kad ir nuo jų priklauso, kaip tas manikiūras išliks ir atrodys iki kito vizito.

– O ką rekomenduotumėt šiam rudeniui? Pasidalinkite, prašau, šviežiausiomis tendencijomis.

– Siūlyčiau ramias žemės spalvas. Dabar karaliaus žalsvi, rusvi, pilki atspalviai, rožinė. Taip pat nebijokite blizgesio – subtilus blizgesys priduos žavesio.

– Ką tik nuskynėte pergalę ir nuo šiol galite vadintis geriausia pasaulio manikiūrininke. Sveikinu! Papasakokite, kaip pavyko pasiekti tokio titulo ir kas, jūsų nuomone, labiausiai nulėmė, kad laimėjote?

– Tikriausiai didžiausia paslaptis – tai meilė darbui, tikėjimas savo sėkme, nuoseklus pasiruošimas. Kai tu mėgaujiesi tuo, ką darai, tai negali likti nepastebėta.

Aida Martyniukienė

Labai džiaugiuosi, kad esu KIGSA asociacijos bendruomenės dalis, ačiū asociacijos prezidentei Jolantai Mačiulienei, kad turėjau tokią galimybę sudalyvauti pasaulinio lygio čempionate. Ačiū trenerei, teisėjai Vaidai Kamarauskienei už pagalbą, žinias, palaikymą ruošiantis čempionatui.

Iš tiesų turiu nemažai patirties dalyvaujant čempionatuose Lietuvoje ir būtent tokioje rungtyje, kuomet viena ranka lakuojama raudona spalva, o kita – prancūziškai. Kiekvienas dalyvavimas konkursuose man atnešė tikrai daug žinių, kaskart įsigilindavau į kiekvieną smulkmeną.

– Ar, be technikos išmanymo, dar kas nors svarbu?

– Labai svarbu, kad modelio rankos būtų gražios, lygios odos, pirštai – ilgi ir tiesūs, nago plokštelė – daili, ilga ir simetriška, o odelės nejautrios. Aš turėjau tobuliausią modelį – draugę, kolegę Rūtą Obelenę, mes puiki komanda. Visuose čempionatuose, kuriuose dalyvavome kartu, užėmėme geriausias prizines vietas.

Aida Martyniukienė nugalėjo pasaulio grožio meistrų čempionate „OMC World Cup“.

– Ar gavus tokį titulą jūsų profesinėje veikloje kas nors pasikeis? Gal klientės nebeįpirks čempionės paslaugų? Ar jau spėjote sulaukti didesnio dėmesio?

– Galiu pažadėti, kad savo klientes dailiais ir toliau džiuginsiu manikiūrais, tik manau, kad daugiau savęs atiduosiu mokymams. Noriu savo patirtimi dalintis su čempionatų dalyvėmis Lietuvoje, jau planuoju ruošti merginas artėjančiam čempionatui, kuris vyks kitų metų vasarį Kaune.

Po pergalės OMC Pasaulio čempionate sulaukiau tokios gausybės sveikinimų ir vis dar jų sulaukiu, kad sunku susivokti. Labai džiugino ir iki dabar džiugina žmonių nuoširdumas ir toks tikras džiaugsmas. Tai neapsakomai malonus jausmas, nes ši pergalė svarbi ne tik dėl savęs, bet ir dėl savo šalies, juk savo laimėjimais mes garsiname Lietuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją