Į eterį – ir paskutinę sekundę

Nors anksčiau Gretos balsą girdėdavo tik radijo klausytojai, o televizija jai tapo nauju gyvenimo iššūkiu, ji sako, jog su televizijos užkulisiais apsiprato gana greitai. Užtruko tik išsiugdyti įprotį bendrauti su kamera bei žiūrėti į ją, tarsi tiesiai į savo žiūrovus. Kartu ji netruko pastebėti, kaip daug kurioziškų situacijų ir netikėtumų kyla dirbant tokį dinamišką darbą.

„Dažniausiai pasitaiko kokie nors techniniai esklandumai. Pavyzdžiui, per žinias man redaktorius pasako, kad skaityčiau ne toliau suplanuotą, bet visiškai kitą žinią, nes dar nespėjo įkelti reportažo.

Kartais dalykai įvyksta paskutinę minutę ir skaitydama žinias laukiu ausinėje informacijos, ką daryti toliau. Žiūrovai to nė nepastebi, nes viskas vyksta užkulisiuose. Ir pati kartais lekiu į eterį, kai jau skaičiuojamos paskutinės sekundės. Tokiomis akimirkomis tikrai būna streso, bet labai smagu, kai galiausiai viskas pavyksta sklandžiai“, – su šypsena pasakojo G. Klimkaitė.

Delfi TV“ žiūrovai jau netruko pastebėti ir tai, kad naujo formato „Delfi Diena“ nuolat keičiasi ir tobulėja. Greta pastebi, jog taip yra, nes palyginti jauna televizija nuolat ieško geriausių sprendimų ir kol kas nėra griežtų taisyklių. „Įdomu atsidurti naujoje augančioje televizijoje ir matyti, kaip viskas greitai keičiasi“, – sako ji.

Išgyventi naujienų sraute

Vedant naujienų laidą neįmanoma išvengti ir nesibaigiančio tiek gerų, tiek ir blogų, naujienų srauto. Pastaruoju metu, anot pašnekovės, reikėjo nuolat domėtis koronaviruso pandemija ir kasdien besikeičiančia informacija. Nors daugelio buvo prašoma dirbti iš namų, jai, kaip ir kitiems televizijos darbuotojams, reikėjo kasdien eiti į studiją bei gyventi naujienų ritmu.

„Ištuštėjęs biuras man net patiko. Naujienomis apie koronavirusą domėjausi nuolat ir norėjau žinoti kiekvieną smulkmeną. Iš pradžių mane stebino žmonių noras nuo to atsiriboti, nes juk tai toks išskirtinis metas, tiek daug neaiškumo. Tačiau vėliau ir pati pradėjau vis daugiau laiko skirti atitolimui nuo naujienų srauto, nuo spaudos konferencijų. Tarsi padaryti pauzę.

Laisvu laiku kartais sąmoningai nieko neskaitydavau ir nežiūrėdavau, mėginau tiesiog namuose sportuoti, pažiūrėti filmą, pasivaikščioti lauke, daug plepėdavau telefonu. Vėliau koncentruotai apžvelgdavau, kas svarbiausia. Juk dirbdama žiniasklaidoje negaliu to išvengti, nors kartais ir norėjosi atitolti“, – pastebi „Delfi TV“ vedėja.

Greta sakosi turinti ir savo receptą, kaip atgauti jėgas po sunkios dienos tam, kad kitą dieną su energija ir noru vėl kibtų į darbus tiesioginiame eteryje. Tiesa, kaskart jis vis kitoks.

„Vieną dieną noriu susitikti su draugais, kitą – tiesiog viena einu prie upės ar kur nors su gražiu Vilniaus vaizdu skaitau knygą. Taip pat mėgstu paprasčiausiai sėdėti namuose ant palangės ir žiūrėti žinias ar kokį serialą. Svarbiausia įvairovė.

Man patinka bendrauti su žmonėmis, leisti laiką aktyviai, bet jei to per daug – pavargstu ir noriu ramybės“, – pasakoja ji ir priduria, jog būtent šiuo įtemptu metu atrado jogą, kuri tapo dar vienu būdu atsipalaiduoti.

Iš televizijos – į vienkiemį

Vis dėlto idealiausia vieta G. Klimkaitė įvardija vienkiemį pamiškėje Utenos rajone, kur ji skuba turėdama laiko ir norėdama pamatyti tėvus. Čia ji gali atsipūsti, pamatyti savo mylimą katiną Maurį ir jaustis visiškai rami.

Ji išduoda, kad eteryje ir gyvenime gali atrodyti tarsi du skirtingi žmonės. „Gyvenime esu skraidanti padebesiais, „išsitaškiusi“ ir nuolat visur vėluojanti. Na, o dirbdama labai susikaupiu ir elgiuosi atsakingai. Man svarbu, kad darbas būtų atliktas tinkamai ir žiūrovus laiku pasiektų tiksli naujausia informacija“, – išduoda „Delfi“ žurnalistė.

„Delfi TV“ eteryje laidą „Delfi Diena” galite matyti kiekvieną darbo dieną 15:00 val. „Delfi TV” – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)