Tokio tipo naujinius „Microsoft“ leidžia porą kartų per metus. Naujų funkcijų ir įvairių pataisų juose paprastai būna ypač daug, bet įdomiausia tai, kad didžiosios jų dalies eiliniai kompiuterių naudotojai neretai net nepastebi.

Toliau išvardytos devynios naujos „Windows 10“ priemonės, galbūt tapsiančių aktualiomis kompiuteriu atliekant įprastas užduotis. Skaitydami jų aprašus tikrai galite sužinoti ir apie kokią nors senesnę, tik anksčiau negirdėtą priemonę, kurią patogiai pritaikysite kasdieniame darbe. Bene didžiausia naujove reikėtų vadinti „Android“ telefonų savininkams atsirasiančią galimybę siųsti ir gauti žinutes tiesiai iš kompiuterio, rašoma portale „Business Insider“.

Jei kompiuteryje naujiniai įdiegiami automatiškai, „Windows 10“ 2018 spalio mėnesio naujinys bus pradėtas taikyti nuo spalio 9 d., tačiau jei jo teikiamas galimybes norite išmėginti jau dabar, pereikite į kompiuterio parametrų sritį ir, vadovaudamiesi „Microsoft“ pateiktomis instrukcijomis, paleiskite tikrinimo, ar nėra naujinių, procesą.

Štai kokios naujovės mūsų laukia:

1. „Android“ telefoną nuo šiol bus galima susieti su „Windows 10“ kompiuteriu ir siųsti bei gauti žinutes ir nuotraukas.

Naudodami specialią telefonui skirtą programėlę turimu „Android“ telefonu galėsite prisijungti prie kompiuterio, kuriame veikai „Windows 10“, ir siuntinėti žinutes bei perkėlinėti nuotraukas iš vieno įrenginio į kitą.

2. „iPhone“ arba „Android“ telefonu bus galima peržiūrėti „Windows 10“ kompiuteryje saugomą laiko planavimo juostą.

Kiek anksčiau šiemet „Microsoft“ supažindino su laiko planavimo juosta – „Windows 10“ priemone, fiksuojančia atidaromus failus ir lankomus tinklalapius, taip pat laiką, kai prie jų prisijungiate. Šie duomenys leidžia vėliau atsekti savo veiksmus ir lengviau prisiminti, ko kada ieškojote.

3. Debesų mainų srities funkcija leidžia nukopijuoti viename kompiuteryje esantį tekstą arba paveikslėlį ir įklijuoti jį kitame kompiuteryje.

„Windows 10“ mainų srityje ir taip įrašomi visi kopijuojami elementai, taigi, ir tekstas bei atvaizdai. Suteikiama galimybė kopijuoti kelis objektus niekur jų neklijuojant. Nukopijuotą turinį nesunku peržiūrėti paspaudus sparčiųjų klavišų derinį „Windows“ + V.

Pradėjus veikti naujai debesų mainų srities funkcijai, visus nukopijuotus įrašus bus galima sinchronizuoti su kitais „Windows 10“ pagrindu veikiančiais įrenginiais. Šią galimybę turėtų įvertinti tie, kuriems tenka dirbti tai prie vieno, tai prie kito „Windows 10“ kompiuterio.

4. Paleidus „Windows 10“ tamsiuoju režimu į jį pereis ir failų naršyklė.

5. „Windows 10“ galės suteikti informacijos apie „Bluetooth“ įrenginių akumuliatorių įkrovos lygį. Minėtina, kad ši funkcija jau seniai veikia „Apple MacOS“.

6. Iš „Windows 10“ galėsite sužinoti, kurios programos eikvoja daugiausia nešiojamojo kompiuterio akumuliatoriaus energijos.

Tai pravartus nedidelis patobulinimas, leisiantis efektyviau stebėti, kokios priemonės labiausiai sekina nešiojamojo kompiuterio, kuriame įdiegta „Windows 10“, akumuliatorių. Anksčiau jas būdavo galima nebent nuspėti, tačiau jau netrukus jūs tiksliai žinosite, kurias programomis vertėtų išjungti arba apskritai pašalinti, jei jos veikia netinkamai.

7. Efektyvesnis HDR formato ir „Nvidia“ teikiamos spindulio sekimo technologijos palaikymas.

Naudojant „Windows 10“ pažangiausiu HDR formatu atkuriami vaizdai neretai nuvildavo, tačiau pasirodžius spalio mėnesio naujiniui dėl jų kokybės būgštauti nebeteks. HDR formatą palaikantis turinys nuo šiol atrodys ryškesnis, kontrastingesnis ir spalvingesnis. „Windows 10“ nuo pat pradžių turėjo palaikyti šį formatą, tačiau kartais nepavykdavo išvengti trikčių.

Naujausia „Windows 10“ versija taip pat suderinama su naujausiai „Nvidia“ spindulio sekimo technologija, suteikiančia tikroviškumo vaizdo žaidimuose taikomam apšvietimui.

8. Galimybė lengviau perskaityti tekstą, nedidinant viso turinio.

Kai kompiuteryje veiks naujausia „Windows 10“, tikrai galėsite padidinti skaitomą tekstą nedidindami viso ekrane rodomo turinio. Ši galimybė ypač pravarti naudojant didelės skyros ekranus arba tada, jei norite, kad „Windows 10“ sąsajos elementai liktų maži, bet tekstas išdidėtų iki lengvai įskaitomo šrifto dydžio.

Jei norite išsiaiškinti, kaip tai padaryti, pamėginkite įvesti „make text bigger“ į „Windows 10“ ieškos juostą.

9. Užuot naudoję dabartinį iškarpų įrankį, ekrano kopijas jau greitai galėsite daryti pasitelkdami naują iškarpų ir eskizų funkciją.

Paspausdami klavišų derinį „Windows“ + „Shift“ + S turėsite galimybę padaryti viso ekrano kopiją, koreguojamą stačiakampę ekrano kopiją arba bet kurios kitos formos ekrano kopiją.

Padaryta kopija bus išsaugota mainų srityje, iškviečiamoje paspaudžiant „Windows“ + V. Šią funkciją naudoti daug paprasčiau nei senąjį iškarpų įrankį, nors kai kurių galimybių ji ir neteikia, pavyzdžiui, ją naudojant nepavyks padaryti viso lango ekrano kopijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)