Tokią nutartį teismas priėmė išnagrinėjęs ieškinį, kurį pateikė vyras, du mėnesius neturėjęs interneto dėl administratoriaus klaidos, kurią sukėlė jo interneto tiekėjo susiliejimas su kita kompanija.

Ieškovas dabar turi teisę į piniginę kompensaciją. Ir nors suma gali nebūti labai aukšta, teismo išaiškinimas atspindi svarbų pokytį. Juo Vokietijos federalinis teisingumo teismas konstatavo, jog interneto ryšys yra būtinybė lygiaverčiai su teise į mobilumą.

Teismas situaciją palygino su mašinos savininko, reikalaujančio žalos atlyginimo po to, kai kažkas kitas sukėlė avariją, dėl kurios automobilio kurį laiką negalima naudoti.

Anot teismo, „dauguma Vokietijos gyventojų naudoja internetą kasdien. Jis tapo priemone, kuri yra gyvybiškai svarbi daugumos žmonių gyvenime, ir jos nebuvimas turi reikšmingą poveikį kasdieniam gyvenimui“.

„Nutartis rodo, koks fundamentalus tapo internetas informuotam gyvenimui. Interneto naudojimas pradedamas pripažinti pilietine teise“, – teismo sprendimą komentavo Vokietijos teisingumo ministrė Sabine Leutheusser-Schnarrenberger.