Teismo sprendime numatytas draudimas platinti „Xbox 360“ žaidimų kompiuterius, „Windows 7“ operacines sistemas, „Internet Explorer“ naršykles ir „Windows Media Player“ grotuvus, rašo bbc.co.uk.

Taip teismas nusprendė dėl to, jog buvo patvirtinta, kad „Microsoft“ pažeidė dviejų „Motorola“ priklausančių patentų, aprašančių H.264 vaizdo kodavimo ir atkūrimo metodus, teises.

JAV teismas, kuriame svarstoma analogiška byla, savo sprendimą pateiks kitą savaitę.

Bendrovę „Motorola Mobility“ šiuo metu perka interneto paieškos gigantai „Google“ - dalis sandoriui reikalingų leidimų jau gauti.

Vokietijoje spręsta byla tėra viena iš daugelio bylų, kuriose minima apie 50 patentų, kurių naudojimui, pasak „Motorola“, „Microsoft“ turėjo įsigyti licencijas.

Tuo tarpu „Microsoft“ pareiškė, kad siekiant atitikti visus „Motorola“ reikalavimus, jų kasmetiniai kaštai išaugtų 4 mlrd. dolerių. „Motorola“ ginčija, kad skaičiai būtų ne tokie.

Savo pareiškime „Motorola“ atstovai rašė: „Džiaugiamės, kad Mannheimo teismas nustatė, jog „Microsoft“ produktai pažeidžia „Motorola Mobility“ priklausančias intelektinės nuosavybės teises. Siekiant eiti į priekį liekame atviri klausimo sprendimui. Viskas, ko mes prašome už savo intelektinę nuosavybę – tai sąžininga kompensacija“.

„Microsoft“ pranešė, kad dėl Vokietijos teismo sprendimo pateiks apeliaciją.

„Tai tėra vienas žingsnis ilgame procese ir mes esame tikri, kad „Motorola“ visgi pradės laikytis savo pažado sąžiningomis ir protingomis sąlygomis leisti naudotis savo esminių standartinių patentų turiniu, kad vartotojai galėtų džiaugtis vaizdo įrašais internete. „Motorola“ dar negali imtis veiksmų pagal šiandieninį teismo sprendimą, o mūsų verslas Vokietijoje bus vykdomas kaip ir paprastai tol, kol bus svarstoma šio sprendimo apeliacija ir sprendžiamas esminis „Motorola“ sulaužyto pažado klausimas“, - teigė „Microsoft“ atstovas.

Praėjusį mėnesį, nujaučiant galimai nepalankų verdiktą ir siekiant apsisaugoti nuo galimų verslo sutrikdymų, „Microsoft“ savo programinės įrangos paskirstymo centrą perkėlė iš Vokietijos į Nyderlandus.

Bet „Motorola“ negalės panaudoti Vokietijos teismo sprendimu suteiktų galių tol, kol nebus atšauktas Sietlo (JAV) teismo paskelbtas veiksmų apribojimas.

Apribojimas buvo paskelbtas po to, kai „Microsoft“ teismui pareiškė, jog „Motorola“ piktnaudžiauja savo FRAND (fair, reasonable and non-discriminatory) įsipareigojimais – pažadu suteikti licencijas inovacijoms, kurios vertinamos kaip esminės plačiai paplitusių technologijų detalės.

JAV teismas bylą svarstys gegužės 7 dieną, nors teisėjas sprendimą gali pateikti ir vėliau.

Vokietijos teismo sprendimą tikriausiai apsvarstys ir Europos komisija.

Dabar komisija atlieka du atskirus tyrimus, kuriais bandoma išsiaiškinti, ar bendrovės „Motorola“ su patentais susijusi veikla yra vertintina kaip „piktnaudžiavimas dominuojančia padėtimi rinkoje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)